Menu
Jamaica / Strandliv

7 Favoritter på Jamaica

Livet på Jamaica

Hva er det man ønsker seg etter nærmere to år bare i Norge og kun en liten tur til Malaga? Da ønsker man seg et strandparadis med palmesus og bølgeskvulp. Og derfor ble det endelig en liten tur til noe mer eksotisk og etterlengtet i Januar. Det ble nemlig en tur til den Karibiske øye som heter Jamaica. Perfekt medisin mot vinterdepresjon og mangel på D-vitamin.

Yah Man! Reggae, Bob Marley, Rastafari, Seven Mile Beach, Cricket, Usain Bolt, Jerk Chicken,

Bless Up! & Big Up 🙂

Hvordan er det å reise i verden med COVID 2022

Turen startet først hos Klinikk Spero for PCR test som er 48 timer fersk. Og videre ble det avreise fra Gardermoen hvor alle dokumenter ble sjekket. Vaksinepass, PCR-test og innreiseskjema til Jamaica. Utenom dette gikk ture til Jamaica smertefritt. Det var en mellom-landing i Frankfurt, her spist jeg en ordentlig god frokost før neste fly gikk til Jamaica. Det er 12 timers flytur fra Frankfurt til Jamacia. Flyturen gikk relativt fort da jeg fikk sovet ombord på flyet, da jeg hadde fire seter til rådighet og kunne strekke meg ut for en liten hvil. Jamaica var veldig flink på smittevern, alle brukt mask, antibac og alle måtte måle kroppstemperatur før man fikk gå inn i restauranter og butikker.

1. Doctors Cave in Montego Bay, Jamaica

Ingenting er mer magisk å vandre barbeint på silkemyk sandstrand, det er ikke det eneste som er deilig med Doctor’s Cave, det er nemlig den beste badestranden i Jamaica. Krystallklar sjø med deilig palmetrær til å sløve i skyggen, samt strandbar, solstoler og alt du trenger av service fasiliteter, inkludert dusje og toaletter. Du verden så herlig å bare nyte badestranden samt gjestfriheten på Jamaica.

Doctors Cave in Montego Bay, Jamaica

Det er 6 US dollars for inngang, men det er det vel verdt pengene.

2. Jamaicansk Jerk kylling med Diana

Den mest autentisk opplevelsen for å spise Jerk kylling er i veikanten. Det er her de lokale går og det er her man spiser med alt av tilbehør samt deilig Jerk sauce, og for guds skyld ikke kall det salsa. Da får du bare beskjed om at du ikke er i noe spansktalende land. Jamacia var en gang Spansk koloni, men ikke lenge fordi Storbritannia erobret Spanjolen og tok Jamaica for seg selv. Så da ble det Britisk te og kultur i Jamaica. Og derfor spiller de også Cricket men, nok om det.

Veikanten eller på restaurant?

Poenget et at Jerk kylling er en lokal tradisjon lært av urbefolkningen Taíno. Der proteinet blir røykt og tøket med sol og noen ganger stekt under veldig lav varme. Diana har den best Jerk kyllingen i Monetego Bay. Du får altså Jerk kylling på alle restauranter så er ikke veikanten for deg så kan du fortsatt smake jerk kylling.

 Jamaicansk Jerk kylling med Diana i Jamaica

Allehånd, Løk, Hvitløk, Soya Sause, Brunt sukker, Kanel, Muskatnøtt, Nellik, Timian

Whitehouse en hemmelig perle i Jamaica

Om du ønsker fullstendig privatliv og noen dager i paradis, da anbefaler jeg å ta kjøreturen til Whitehouse en liten perle hvor alt er mer rolig, men enda mer vakkert. Noe mer klipper, men fortsatt turkist hav og deilig vind som kommer inn med havbrisen. Jeg var på dagstur til Villa Gilgal, her badet jeg i de vakrest omgivelsen, samtidig som jeg snakket med eieren om det å drive med luksus eiendom i Jamaica. Kunne virkelig ønske at jeg kunne ta med hele vennegjengen og bare leie eiendommen for en uke. Her var alt klart for den beste ferieuken, eget svømmebasseng, privat kokk, bar og uteservering, og et fantastisk hus til å nyte ferien med stor-familen eller venner.

Pelican Bar

Så kan man få privat utflykt til Pelican Bar som er en liten bar bygget på stylter ut i havet. Et veldig populært sted om man er på tur i Jamaica.

4. Negril & Seven Mile Sandstranden

Det er i Negril du finner alle strandløvene som er sulteforet på eksotisk strandliv. Her har man nemlig syve britiske mile for å finne en plass å nyte solen så vel som havet. Det er det man gjør når man er på stranden i Negril, tar en gåtur langs stranden for å så finne deilig mat.

Firefly for grillet hummer & lokal drikke

Hos Firefly så kan jeg anbefale Jamaica største grillet hummer. Og er du lur, så stiller du mindre spørsmål, enn meg. Om du lurer på hvor hummeren er i fra så er den fra havet og hummeren er fra Jamaica, så slik er det med den saken. Nydelig god var den og enda bedre ble den med hvitløksmøret som fulgt med. Og tilbehøret er selvfølgelig ris og bønner, på ekte Jamaicansk vis. Så avslutter du måltidet med en Red Stripe, som er ølen i Jamaica. Det kan fort ta en time å få maten det er tross alt på øy-tid. Bestill mat gjerne før du faktisk er sulten.

Turen til Negril, så overnattet jeg her: Westender Inn.

5. Rick’s Café en institusjon i Jamaica som beste strandbar i landet

Så om du ønsker å gjøre noe veldig obligatorisk på turistfronten, så må det bli et stopp hos Rick’s Café for solnedgang og kanskje et veldig modig hopp fra 10-meteren? Rick’s Café handler om å hoppe høyt og høyest. Og det aller høyeste hopper de profesjonelle. Uansett om du ikke hopper så kan du fortsatt nyte en fantastisk hav-utsikt og en cocktail med rom i solnedgang.

6. Hesteridning på en hvit sandstrand med bølgeskvulp

Når du har med entusiastisk heste-jente så blir det nok ridetur uansett hvilket land hun velger å feriere. Og med det oppfylte jeg alle heste-jenters våte drøm nemlig en unaturlig vakker sandstrand, en polo hest, palmer og karibisk hav som var så krystallklart at livet var helt perfekt på hesteryggen. Rideturen ble gjort i regi av Half Moon Resort sitt ridesenter.

Frokost hos Half Moon Resort

Etter en times ridetur i fantastisk omgivelser, så var jeg jaggu sulten på mer, nemlig frokost! Og uten mat og drikke duger helten ikke, dermed ble det tre-retters frokost på Half Moon Resort. Og med tre-retters så mener jeg Amerikanske frokost som er valgfritt egg, panneakker, frukt, og deilig bakverk, samt fersk appelsin juice og nytrekt kaffe. Noen ganger må man bare nyte livet.

7. Silversand på Nordsiden av Jamacia

Noen ganger må man utforske de stedene som er kanskje litt ukjent. Og med det ble det en kjøretur til Silversand stranden som er 52 minutters kjøring fra Montego Bay. Og her får du virkelig en uberørt strand som har den naturlig skjønnheten og ikke minst frihet til å bare være tilstede i naturen uten noe mer å tilby. Fantastisk vakker strand om du ønsker å bare være med Moder Jord.

Jamaica oppsummert

Denne gangen hadde jeg kun en uke til å utforske vakre Jamaica, og konklusjonen er at det er for kor tid til å få gå i dybden og utforske landet. Jeg fikk en fantastisk introduksjon til Jamaica og hva det kan tilby! Jeg fikk ikke sett Pelican Bar, Black River og vakre fosser som Turtle River & Dunn’s River foss. Og heller ikke noe Bob Marley museum eller butikken Usain Bolt i Montego Bay. Det innrømmes at det heller ikke ble noe tur til Blue Mountain, men jeg drakk kaffen fra fjellet og den var fantastisk god og veldig dyr. Denne reisen ble det mer strand og palmesus, men det var helt nødvendig for en melankolsk vinterkropp fra Norge. Jeg bodde i Montego Bay og hadde en liten utflykt til Negril med en overnatting.

Overnatting fra Luksus til Budsjett

Om du ønsker å leve livet på Jamaica og bare ønsker å ha det best av det beste. Da anbfaler jeg å ha oppholdet hos Half Moon Resort. Om du er mer på budsjett og kan håndtere det å være på tur i en ny kultur og nytt land, så anbefaler jeg Justin’s AirBnB leilighet med fanatisk utsikt over Montego Bay og til en veldig hyggelig pris.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply