Menu
Norge / Varanger

Varanger – Hold Kjeft Steder i Norge

Varanger, Kongsfjord Gjestehus

Varanger er et av flere Hold kjeft steder i Norge.Vi har faktisk mange slike steder i Norge, og de er gjerne gjemt blant små bygder, innerst i fjorden, over et fjell og forbi en tunnel, samt over broer og ferger. Noen steder er som teksten siet et «hold kjeft»sted, noe som betyr steder vi ikke snakker om – og da ikke engang til naboen. Jeg skal fortelle deg en liten hemmelighet.

Et hold kjeft sted i Norge er Varanger

Varanger er et av de stedene som vi kaller «hold kjeft sted» som er utenfor allfarvei eller et sted mindre reist i Norge. Langt nordover i Norge finner du et ydmykt arktisk paradis som ennå ikke er oppdaget. Lengst unna hovedstaden i Norge, finner du Varanger. Norges østligste punkt er Hornøya, like utenfor Vardø i Varanger.

Varanger er stedet du bør dra hvis du vil fordype deg i det arktiske landskapet, samisk kultur og historie, magiske steder, fugletitting, hvalsafari, nordlys, midnattssol, og mest av alt, gjenopplive kontakten med natur!

Varanger er perfekt om du drar videre fra Lofoten, eller er klar for å utforske noe annet enn Lofoten. I varanger vil du oppdage noe som er lite preget av turister, men omkranset av natur og dyreliv.

Varanger, et hold kjeft sted i Norge
Gåtur fra Kongsfjord Gjestehus

Vugget i den arktiske naturen i hjertet av Varanger

Et sted som forvandler deg – gjenopprette kontakten med elementene i naturen, vind, sol og hav. Alle bør ha minst en uke med Varanger hvert år for å nullstille kropp og sinn. Pust frisk ren luft og kjenn vinden bevege deg forsiktig ut for å utforske Varanger. Se steder som Varangerbotnen, Nesseby, Kongsfjord, Vardø, Vadsø, Berlevåg, Båtsfjord, og flere: «hold kjeft»-steder.

Lokale smaksprøver med Hval & Ørret

Nasjonale turistveg i Varanger – Vegen til ishavet

Nasjonal turistveg i Varanger viser deg en rekke kyst- og fjordsamfunn. Som det samiske, kvenske og norske miljøet. Varangers historie strekker seg fra den 10 000 år gamle arkeologien på Mortensnes til de nyere WWII-hendelsene.

Varanger Lodge med vert Edgar

Hvis du ønsker å bo hos en kunnskapsrik lokal guide og vert, bør du uten tvil bo hos Edgar. Han er fra området og kjenner hvert hjørne av Varanger. Mest av alt er han en lokal fisker og har hatt det som yrke ute på de store hav. Edgar har nå bestemt seg for at han vil vise flere mennesker rundt i sitt kjære hjem, Varanger. Han handler om den autentiske opplevelsen! Han vil ta deg med å fiske kongekrabbe på riktig måte, som er den autentiske måten. Edgar lover ikke dagens fangst. Imidlertid lover han autentisk opplevelse og respekt for det havet gir den dagen. Edgar tar aldri mer enn han trenger, som er konseptet til samene og mange andre urfolk som lever med naturen.

Varanger Lodge
Varanger Lodge med Edgar – kongekrabbe
Varanger Lodge med naurmaterialer for et begagelig soveklima

Ved å bo hos Edgar får du kun servert lokale råvarer, de fleste direkte fra hans land og aldri lenger enn til Varangerhalvøya. King Krab, reinsdyr, torsk, lokale marmelader, greener og mer. Overnattingsstedet på Edgar er skåret i naturmateriale for å holde seg i sunn, frisk luft når du sover og for å ha fritid.

Hvis du vil ha utemmet luksus, sjekk ut: Varanger Lodge og Edgar er ekspert på «hold kjeft» steder, også kjent som en tur på villsiden. Du vil aldri vite før du går.

Kongsfjord Gjestehus i Varanger

Fordyp deg i et naturreservat mens du bor på Kongsfjord Gjesthus. Det er vakkert å bo i tre dager og perfeksjonere kunsten å ikke gjøre noe. Vandre rundt, se på naturen, lyset, fuglene, reven eller hva som beveger seg rundt i landet. Kongsfjord er et paradis for fuglekikkere. Slå deg sammen med Skua Nature hvis du vil ha fugletitting og sjansene til å se jakt falken, verdens største falk. Jeg hadde et ukelangt opphold med Skua Nature. Og på slutten av reisen stilte jeg offisielt inn på en fugler med søppelkasser og oppdaget fugler for gruppen. Jeg var kanskje den eneste som kan ha sett Gyr Falcon. Det får vi aldri vite fordi ingen var raske nok til å sjekke inn søppelkassene sine før det gikk. Nybegynnerlykke som birder.

Kongfjord gjestehus i varanger

Heksebrenning, Drakkar Sculpture & Gatekunst i Vardø

Vardø er en ekstraordinær øy som er formet som en sommerfugl. Hvorfor så spesiell? Vel, det er vanskelig å beskrive; det er en energi du kjenner mest i kroppen din. Mange kommer til Vardø, men så drar de aldri. Det minner meg om Eagles – du kan sjekke inn når du vil, men du kan aldri dra. Øya har denne magnetiske kraften som gir oss alle litt mystikk.

Gatekunst i Vardø

Pøbel la til rette for Gatekunstprosjektet og inviterte 11 andre verdensledende gatekunstnere til «Komafest» i 2012. Vardø har hatt en betydelig deprivasjon og en kraftig nedgang i kommersiell virksomhet og innbyggere. På grunn av det står store deler av den gamle verneverdige bygningen og forfaller. Det var knyttet betydelige utfordringer til å gjøre noe med de gamle bygningene. Pøbel bestemte seg for å vekke byen igjen.

Pøbel og hans medarbeidere forandrer byen til et levende kunstgalleri. De skapte en by full av fantastiske veggmalerier og bemerkelsesverdige sitater som prøver å fortelle en historie. Det kan bringe smil frem og vekke byen til å leve igjen. Så en oppvåkningsfest for å få byen ut av koma.

Hold Kjeft Stedet – Varanger er nå åpent for alle!

Hemmeligheten er ute! Varanger er foreløpig et mindre besøkt sted i Norge; Jeg kan ikke love når dette vil endre seg. Varanger er et spirende reisemål for folk som ønsker å utforske autentiske lokale opplevelser. Kombinert med rå natur, arktisk landskap, fugletitters paradis, nordlys eller midnattssol. Og historier rundt naturens mytiske kraft og de sterke kvinnene på Vardø.

Varanger - Drakka Sculpture i Vardø.

Varanger er inspirert av min ukelange reise i september 2022 i Varanger. På grunn av en studietur ved jobben min – Up Norway var i samarbeid med Skua Nature, og samt jeg hadde en overnatting på Varanger Lodge med Edger. Min meninger er alltid ærlig og oppriktig.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply