Menu
Reiseguide / Spania

Langhelg i Málaga med 72 timer til rådighet

Málaga byen som har litt av alt som blant annet inkluderer deilige sandstrender, gastronomisk tapas, søt vin, en kirke med bare et tårn og ikke minst en ikonisk borg som heter Alcazaba eller slottet Gibralfaro med utkikkspunkt over byen. Malaga´s historie er rik med maurerne samt innflytelse fra ulike religioner.

Malaga med 72 timer til rådighet

Málaga for en langhelg er tipp topp for å få med byen i seg selv, strandlivet og en utflukt til noen av de koselige hvite landsbyene rundt i Andalucia. Og et vinterbesøk kan absolutt anbefales når Norge er på sitt kaldest og Málaga har en behagelig kjernetemperatur på rundt 15-20 grader.

Dag 1 Gamlebyen i Málaga

Det er helt klar at når man er i Málaga by så bør man tilbringe tiden i gamlebyen. Det er her du finner arkitekturen fra ulike epoker, så vel som lokal søtvin og ikke minst museumer og en hel haug med historie. Blant annet Pablo Picasso sitt barndsomhjem så vel som Picasso museumet.

Frokost på Café Madrid

Málaga Historisk gåtur Kl.10:00

Det er alltid informativt å gå på Free Walking Tour når man er i en ny by. Det er den enklest måten å få oversikt over byens viktigst severdigheter samt de tar mellom 1-3 timer. Og er perfekt lengde for å få gjort unna de tingene man bør få med seg når man først har tatt turen til en ny by. Guidene er som oftest veldig engasjerte og forteller med det største engasjement om byens historie og viktige begivenheter. Når omvisningen er ferdig velger du selv prisen på turen.

 • Katedralen av Málaga
 • Calle Marqués de Larios
 • Markedet Ataranzas
 • San Juan’s Kirke
 • Blomster plassen
 • Grunnlovs plassen
 • Café Central
 • Alcazabilla gaten

Antigua Casa de Guardia Kl.12:00

Ta en tur tilbake i tiden og besøk Antigua Casa de Guardia. Stedet ble etablert i 1840 av den anerkjente vinmakeren Don Jose de Guardia, som også fikk dronning Isabel II tillatelse til å tilby vin. Siden den gang har nye eier kommet, men de har respektert stedets orginalitet og sjarm. Så her må du inn å smake på det som måtte friste, alt fra søt vin, sherrie og vermouth. Og de holder kontroll på inntaket ved å krite ned inntaket på bordet rett nedenfor deg. God fornøyelse her kommer både turistene så vel som de lokale. Jeg slo av en prat med en gammel dame som var stamkunde, hun hadde med seg en tom vinflaske for å få påfyll til å ta med hjem.

Markedet Atarnzas i Málaga Kl. 13:00

Det best med Spania er alle de lokale markedene og Málaga har også sitt og det var før i tiden et skipsverft hvor man reparerte båter. Og i dag har det blitt et yrende marked med både fisk, kjøtt og grønt. Så her kan man enkelt slå seg ned for lunsj eller et glass vin på et av uteserveringen med markedet. Eller så må man finne et annet lunsj sted i gamlebyen som frister.

Katedralen av Málaga Kl. 15:00 eller utforsk Alcazaba eller Slottet Gibralfaro

Om du er heldig så får du kanskje tid til å ta turen opp tårnet av katedralen i Málaga. Anbefaler å gå innom kirken å høre når det er ledig billetter for dette. Jeg kom meg aldri opp, men kanskje neste gang jeg er i Málaga. Om du får turen opp så vil du bli gitt en fantastisk panoramautsikt over byen. Ønsker du få utsikten som vist på bildet til høyre må du besøke takterrasen hos Chinitas urban hostel.

Anbefaler alltid siesta i Spania. Ta turen tilbake til hotellrommet og nyt litt stillheten i hotelsengen og slapp av, før kvelden i Málaga tar taket.

Buenos Aires i Malaga kl. 20.00

Middag i Málaga skjer gjerne litt senere på kvelden. Som god nordmann tar man gjerne middag litt tidligere og så holder man seg våken til en drink etter middag. Jeg gikk forbi min favoritt restaurant i Buenos Aires i Malaga – La Cabrera. Og du kan si at det er en skam at jeg ikke spiser spansk middag i Spania! Når Argentina er stengt grunnet COVID, så syns jeg at det var godkjent å få spise på min favoritt restaurant fra Buenos Aires i Spania. Og med det hadde jeg nydelig grillet kjøtt som smakt som Buenos Aires. Det var så deilig og fortjent der jeg satt og tygde på en helt perfekt stekt biff med et stort glass av velbalansert Malbec, den nasjonale vindruen i Argentina. Et lite stykke melankoli i Spania fra Argentina.

Juleshow i Alcazabilla gaten kl 21:00

Så når man er stappmett, så passer det helt fint å sving innom hovedgaten med alle de flotte julelysene. Og med det får jeg akkurat med meg finalen på showet som er All I Want for Christmas is You! Og her danser spanjolene i rundt med barn, familie og venner. Dog nok alle med munnbind og respekt for COVID. Det er greit at det er pandemi, men vi må fortsatt kunne leve og glede oss til jul. Så det var deilig å se alle som tok en liten runde i dansen selv med munnbind.

Hasta los Andares kl. 21:30

Så var det siste glass med vin og det ble på Hasta los Andares. Her er det mer lokale enn turisten meg. Og de har veldig god tapas ser det ut som, det får bli neste gang. Vinen var god, og jeg fikk en liten tapas med glasset og det var deilig iberico skinke. Er kanskje et flott lunsjsted?

Dag 2 Dagsturen utenfor Málaga med sjarmerende landsbyer som Nerja, Frigiliana og El Acebuchal den fortapte byen i Andalucia

Nerja kl. 11:00

Airbnb opplevelser som er laget av lokale helter som Manu må være den beste måten å utforske Andalucia sine småsteder. Vi var fire deltagere på tur. Og vi dro til Nerja en flott liten kystlandsby bare 45 minutter fra Málaga. Nerja er nydelig med små gater, hvite hus, flotte sandstrender og «Balkongen av Europa» som gir panoramautsikt over havet fra Nerja.

Nerja en dagstur fra Malaga

Frigiliana, Andalucia’s vakrest småsted kl 12:15

Etter en spasertur i Nerja sine gater, tok vi bilen videre til koselig Frigiliana som er kjent for være byen av tre kulturer der både muslimer, Kristine og Jødiske bodde i harmoni, litt som det var i byen Toledo utenfor Madrid. Frigiliana har også fått anerkjennelse for være det flotteste småstedet i Andalucia regionen i Spania. Og det er fantastisk å gå rundt i gaten og blitt tatt med i historiene til byen og folket som levde her.

giliana, Andalucia's vakrest småsted som er kun 45 minutters kjøretur fra Malaga

El Acebuchal den fortapte byen i Andalucia kl. 15.40

El Achebuchal landsbyen var i tiden et kjent knutepunkt mellom Málaga og Granada. Hvor mange tok en pause før de skulle over fjellene eller fortsette videre til havet.

Den spanske borgerkrigen var med å gjøre Acebuchal en forlatt landsby. Det var sommeren 1948 og sivilgarden beordret innbyggerne til å forlate hjemmene sine med umiddelbar virkning. Landsbyen havnet midt i mellom opprørerne og Franco’s men. Og siden det har landsbyens 36 hus vært forlatt de siste 50 årene. Franco sin tid i Spania er fortsatt vanskelig for mange Spanjoler å prate om, så velge ord med omhu når du velger å snakke om Franco med dine spanske venner.

El Acebuchal den fortapte byen i Andalucia rett utenfor Málaga
El Acebuchal

I 1998, bestemte to etterkommere som hadde sine forfedre i Acebuchal på å rehabilitere landsbyen. Virtudes og mannen hennes, Antonio García Sánches begynt sakte men, sikkert med rehabilitere de ruinerte husene, og de brukte gamle bilder for å holde husene tro mot den opprinnelig stilen. Det var først i 2003 at bygden fikk rennende vann og elektrisitet fasiliteter. Den beste plassen å nyte livet er i restauranten El Acebuchal med kald Cana.

En veldig god guide på engelsk: Guideyourtravel.com

Middag hos Casa Lola kl. 20:30

Casa Lola har kanskje den beste tapasen i Málaga? Uansett i Malaga så finner du mye god tapas. Her stod jeg i kø med de lokale, og var anbefalt av han som jobbet på hotellet at dette var det perfekte stedet for billig og god tapas. Og må si han hadde helt rett. Masse deilig å velge mellom! Så nyt et glass eller to mens du smaker deilig iberico skinke med et stekt vaktelegg.

Dag 3 i Málaga med Churros & Strandlivet

Siste dag i Málaga, og forhåpentligvis har man fått sett det man ønsker å se av viktige severdigheter, så da kan man gjerne kose seg enda litt mer på tur med churros til frokost, men først utsiktspunkt over byen.

Morgentur i Malaga. Bilde tatt fra utkikkspunktet til slottet Gibralfaro.

Morgentur kl. 08.00

Om du er heldig så våkner du kanskje akkurat tidsnok til å få med deg soloppgang i Malaga, det gjorde jeg på denne turen. Og med det gikk jeg til til utkikkspunktet mot slottet Gibralfaro. Og passer blant annet Alcazaba på vei opp mot toppen av den lille høyden i gamle byen. Nyt den flotte utsikten over Málaga og ikke minst stillheten før resten av byen våkner til live.

Churros hos Casa Aranda kl. 09.00

Ingenting er søtere enn churros med kakao til frokost hos Casa Aranda. Her er det bare å bestille en, to, tre, og kanskje til og med fire churros? Alt etter hvor sulten du er til frokost og om du ønsker at morgenturen skal gå i null. Kanskje du tar en tur innom Piccaso Museumet før du drar videre til stranden?

Churros hos Casa Aranda i Málaga

Utsjekk fra Hotelet kl.10-13:00

Jeg hadde gleden av å bo på ICON Malabar en natt i Málaga og det var en deilig opplevelse i forhold til hostelet jeg bodde det to andre nettene. ICON Malabar Malaga hadde nydelig gode senger, med herlige puter og en fantastisk fin dusje og ikke minst et stille soverom med ingen bråk utenfor vinduet.

Strandlivet i Málaga

Siden det er siste dag i Málaga og man skal mot flyplassen, så kan jo det være lurt å velge strand i retning flyplassen. Dog nok er det nok ikke alle som bare reiser med en sekk. Så om du skal innom hotellet for å hente bagasje, så kan du velge den stranden du ønsker aller mest å besøke. Uansett det er deilig å få et par timer på stranden i sol før man tar turen hjem til vinter Norge. Nyt de siste timene om det er på stranden eller en av deilig lunsj restaurantene ved standen.

Strandlivet i Malaga

Takk for en flott helg, kjære Malaga. Og Spania vi møtes snart igjen!

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

3 Comments

 • Renates Reiser
  februar 2, 2022 at 11:36 am

  Så fin innføring til Malaga! Nydelig by som jeg var så heldig å besøke i januar for noen år siden. Utrolig deilig å komme fra kalde Norge til strender som dette, uteservering (på dagtid, ble ganske kjølig på kvelden) og trær stappfulle av oransje appelsiner. Det så forresten utrolig flott ut i Nerja også! Dit må jeg absolutt ta turen innom neste gang skjønner jeg. 🙂

  Reply
  • Pauline
   februar 3, 2022 at 5:55 pm

   Så hyggelig at du likte innlegget og at du selv har hatt en fin tur til Malaga. Kan virkelig anbefale Nerja!

   Reply
 • 7 Favoritter i Jamaica - Paulinesreiser
  februar 3, 2022 at 8:01 pm

  […] er det man ønsker seg etter nærmere to år bare i Norge og kun en liten tur til Malaga? Da ønsker man seg et strandparadis med palmesus og bølgeskvulp. Og derfor ble det endelig en […]

  Reply

Leave a Reply