Menu
Camping / Lofoten / Norge / Reisestil

5 Dager med Camping i Lofoten

Camping i Lofoten med regn

Det er langt å kjøre til Lofoten, samt det er heller ikke billig å feriere i Norge. Hva gjør du da? Da bestiller du en søt liten campervan med Lofoten Vanlife og får med bil og bosted i et og same sted. Det ble i hvert fall slik i vårt tilfelle når vi dro på camping i Lofoten.

Om du vil lese alternativ reiserute: 5 Klassiske Dager i Lofoten med Sakris & Nusfjord

Dag 1 Svolvær til Å, camping i Lofoten starter

Etter en overnatting på Scandic Hotel Svolær og en liten fjelltur til byfjellet Fløya som er en av tre spektakulære fjellturer i Lofoten. Så nærmet klokken seg 15:00 og det var det på tide å hente kjære Arne. Vår splitter nye venn og ikke minst vår transport og bosted mens vi utforsker iøynefallende Lofoten. Etter litt prøvekjøring i Svolvær sentrum setter vi kursen mot Nasjonal Turistvei. Altså Europavei 10 og kjører til Maren Anne i Sørvågen, vi skal nemlig på deilig middagsbesøk hos dem før vi finner en plass å sove for natten. Er viktig med en myk start på vår ny tilværelse på camping i Lofoten.

Om du ønsker overnatte på det nyeste hotellet så er det Thon Hotel Svolvær

Middag hos Maren Anne for en myk start på Camping i Lofoten

Maren Anne i Sørvågen er en av fem spistesteder i Lofoten, vi kan konkret anbefale. Da vi selv har smakt maten og fikk glede av nydelig service, og flott utsikt ned på kaien med den lokale sjarken.

Overnatting hos Å Rorbuer

Vanlife & Camping i Lofoten

Det å reise til Lofoten i fellesfesferien er nok ikke det best med tanke på tilgang til campinger. De fylles nemlig opp fra kl. 12-16:00 og etter det er du som oftest heldig om du får plass til parkere din bil og ditt bosted. Så om du har bestemt å benytte deg av camping livet, så må du være åpen for at du kanskje må være litt kreativ med parkeringen, noe som er veldig vanskelig i Lofoten da det er mer eller mindre 100 skilt med NO CAMPING. Løsningen ble en traktorsti som gikk ned til en havn som ble rehabelitert. Der stod det ingen skilt, og vi tok sjansen på en free camp akkurat på den andre siden av hvor fergen fra Moskenes til Bodø går. Og med det hadde vi utsikt til fergen, og de hadde utsikt til oss. Klokken var 21:00 og vi var klar for å sove et par timer.

Arne er vår bil fra Lofoten Vanlife

Varme tipse til kalde personer som driver med Camping i Lofoten

Om du er en av de menneskene som aldri blir varm på bena og er veldig redd for å bli kald i løpet av natten, da må du gjøre følgende: Varm opp en god del vatn med vatnkokker og hell det på en brusflaske eller vatnflaske av plast. Da har du varmeflasken til neste morgen og kan fortsatt camping i Lofoten selv om det er kaldt ute.

Dag 2 Frokost hos Å Bakeri

Når man først er på ferie så kan man ha det meste til frokost. Og ingenting er bedre enn nystekte kanelboller fra Å bakeri i Lofoten. Og nytrekt kaffe som du gjerne tar en kopp eller to av. Frisk morgenluft, og måkene har nesten så vidt våknet selv, så måkeskriket er akkurat passe vekkende.

Fjelltur til Ikoniske Reinebringen

Det er helt klart at noen mål og favoritt høydepunkter har man valgt å få med seg når man tar turen til Lofoten. Og et av de høydepunktene er fjellturen til Reinebringen. Det er kanskje lenger ikke en fjelltur, mer som 1566 behagelig trappetrinn rett opp til en dramatisk utsikt over ville vakre fjell og fjorder som gjør alle trappetrinnene helt vært turen opp. Nyt utiskten og kanskje noe godt fra Å Bakeri på toppen.

Rusle tur i Reine

Når man først har gått Reinebringen, så kan man ta turen videre og utforske det vakre fiskeværet Reine, som har et hav tørkestativer for torsken som blir hengt opp og tørket til klippfisk altså kjent for mange som Bacalo.

Overnatting: Sakrisøy Rorbuer

Rusle tur på Reine er viktig når man er på camping tur i Lofoten

Pop-Up Kithcen med Polarhagen i Lofoten

Når man oppdager et Pop-Up Kitchen event på instagram så tenker man at det er passe kult å få gjort når man først tar turen til Lofoten. Det ble en kveld med lokale grønnsaker på steinovnsbakt pizza, lokal ost fra Lofoten gårdsysteri og ikke minst hjemmelaget plommesyltetøy til dessert med fantastisk is fra en lokal produsent i området så vel som Lofotpils.

Dag 3. Fjelltur til Holandsmælen, Uttakleiv Strand & Unstad Surf

Etter en litt sen kveld hos Polarhagen i Lofoten. Så kan man starte dagen med en særdeles behagelig fjelltur til Holandsmælen som blant annet er en lokal favoritt for de som bor på Leknes. Vi tar turen opp på fjellet i de første høydemeteren i Lofoten som virker behagelig å gå. Når vi kommer opp på toppen er det panoramautsikt og vi ser bort til Mannen (fjelltur).

Stranden på Uttakleiv

Dagens andre mål er stranden på Uttakleiv som skal være en av de mest fotograferte strenden når det gjelder å fange nordlys. Kritthvit strand som gir deg følelselsen av være i Karibien borsett fra at det blåser en lite kuling som gjør at du må ha på boblejakken for å holde varmen.

Uttakleiv

Unstad og de beste kanelbollene i Lofoten?

Videre så blir turen tatt til Unstad Surf, vi har hørt rykter om Lofotens beste kanelboller og kanskje også de dyreste kanelbollene. Heldigvis er vi på ferie og da må man få lov å nyte fristelsens som finnes i Lofoten. Og med det blir det et par deilige kanelboller på Unstad Cafe & Surfe. Vi fikk faktisk med en ekstra fordi, de var tilfeldigvis litt små i størrelsen. Så det var veldig hyggelig.

Camping på HOV Gård

HOV gård har kanskje en av de fineste camping plassene for de som nyter camping i Lofoten. Det er nemlig mulig å kjøre bilen ned på marken og parkere med utsikt til en nydelig sandstrand. Og ingenting er bedre enn å våkne til deilig havutsikt og frisk morgenbris?

Restaurant på låven til HOV gård

Når man har ingen forventninger så blir man sjeldent skuffet, så gleden var stor når vi såg den flotte menyen som var på restrauranten til HOV gård. Deilig entrecóte med Chimchurri ble dagens middag. Perfekt stekt og heller ikke feil med et glass rødvin. Det ble ingen ridetur på oss denne gang, da alt var fullbokket for nærmeste fremtid. Plaster på såret ble å se på hestene når de kom gående på kveldstur i solnedgang.

Dag 3. Camping i Lofoten med dårlig vær – Viking Museumet & Aimees burger på Leknes

Om man får en dag med dårlig vær i Lofoten, da er det den dagen man bruker å få litt historisk påfyll i form av besøke Viking Museumet, hvor storslagent er ikke det å spise lunsj i storstuen med ordentlig vikingkost. På ettermiddagen prøvde vi å ta fjellturen til Rytten. Vi valgte å snu da tåken kom å la seg ned i fjellet og det regnet trollkjerringer.

Aimee’s på Lekens med Lofotens beste burger

Trøstepremien ble en utsøkt middag på Aimees i Leknes. Lofotens beste hamburger. Aimees er valgt ut til årets matambassadør under Lofotens matfestival i 2021. Lofotens matambassadør må ha satt Lofoten på kartet i matsammenheng, og benytte og framheve råvarer fra Lofoten. Aimees benytter lokale grønnsaker, lokal ost og kjøtt når dette er mulig.

Camping ved Trollfjord – Lyngvær Lofoten Bobilcamping

Det lengre bort du kommer fra Å, til bedre blir campingen og med flere fasiliteter. Kan jeg si dette? Eller var det en uheldig erfaring. Trollfjord camping ligger fantastisk til med sjøen og har en storslagen utsikt til Lofotens fjell, så vel som 15 en minutters kjøretur til Henningsvær. De har en deilig varmestue og flott sanitæranlegg.

Dag 4. Henningsvær & Skårungen Camping

Festvågtind er et ypperlig turmål. Og det var planen vår helt til vi våknet og tåken lå ned i fjellet. Så litt av poenget med å gå på en fjelltur er å få nyte utsikten på toppen? Og når den såg ut til å bli fraværende. Da brukte vi litt mer tid i Henningsvær.

Viktigest ting først, og det er selvfølgelig å spise kanelboller på Lysstøperiet. Eller faktisk så spiste vi deilig blåskjell til lunsj først. Det glemte vi nesten av da servicen var så halvveis, men blåskjellen var der de skulle være.

Æ Elska Pizza & Skårungen Camping

Skårungen Camping er alt du trenger etter kanskje litt regntunge dager i Lofoten. Vi bestemt å ta en natt med litt mer bekvemligheter og fikk derfor et deilig varmt rom med behagelig senger som var akkurat passe harde. Og en dusje som hadde et fantastisk vanntrykk og det var varmt varmt vatn. Hva mer trenger to camping entusiaster etter fire dager i en forholdsvis lunken folkevogn? 🙂 Jo, en smaksbombe av pizza som vi fikk servert på Æ Elska Pizza i under etasjen av rommet vårt. Noen ganger er det veldig fint å sitte inne å bare å se på været.

Overnatting: Skårungen – Hotel & Camping

Camping i Lofoten Anbefales for alle som klarer å holde varmen 🙂 Om ikke anbefaler jeg mer glamping eller koselige rorbuer.

Pakking av klær til Camping i Lofoten

  • Ullundertøy
  • Dunjakke
  • Regntøy både jakke og bukse
  • Skjerf
  • Votter
  • Lue
  • Fjellsko
  • Joggesko
  • Turbukse
  • Varmeflaske ol vannflaske som kan brukes til begge deler

Linkene til overnatting er affliatlinker. Du får samme pris på alle produkter, uansett om du følger en affiliatelink for å komme til nettsiden.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

1 Comment

Leave a Reply