Menu
Lofoten / Norge / Spisesteder

5 Spisesteder i Lofoten

Det finnes ikke bare vakre fjell, og sjarmerendes rorbuer i Lofoten. Det finnes også mange herlige spisesteder i Lofoten, og noen av dem er lettere å nå enn andre. Og noen må planlegges. Her kommer fem spisesteder i Lofoten som vi fikk testet sist gang vi besøkte det magiske øyeriket i Nord. Ønsker du å lese mer om hva du skal se i Lofoten? Da må du lese 5 dager i øyriket.

Her får du oversikt over noen av Lofotens mest populære spisesteder for øyeblikket.

1. Skrovabrygga på øya Skrova

Skrovabrygga er en av de fem spisestedene i Lofoten vi kan anbefale om man har tatt turen over med fergen for å besøke det lille øysamfunnet på Skrova. Det er en fantastisk fin fergetur over fjorden og man får se hele Lofoten fra havet, noe som gir fantastisk panorama utsikt over fjellveggen. Når det skal sies, så må du husk å sjekke fergetidene! Om ikke kan det bli lenge til du kommer deg tilbake til Svolvær. Uansett så kan du ha en fin dag på Skrova. Anbefaler ferske reker og et forfriskende glassvin. Og etter litt mat i magen, så må du utforske Skrova og kunstgalleriet som du finner i en grotte. Eller kanskje du tar en tur på toppen av øyen eller kajakktur til noen av de flott strendene som er ved Skrova.

2. Maren Anna i Sørvågen

Maren Anna i Sørvågen er et spissted i Lofoten som fortjener oppmerksomhet. Appetittvekkende mat med fantastisk smakskombinasjoner og presentert på en utrolig lekker måte på tallerken. Her er servicen flott, servitøren ser deg og de er flink til å gjøre de riktige tingene til riktig tid. Hos Maren Anna i Sørvågen så blir man ivaretatt, og her får man et flott restaurant besøk i en veldig sjarmerende sjøbu med utsikt til sjarken hvor torsken kom for et par timer siden. Anbefaler alle å prøve forretten som er sprøstekt torsketunge med poppy lakserogn og mango. Husk å bestille bord i høysesong.

3. Polarhagen i nærheten av Leknes

Polarhagen er et av de unike spisestedene i Lofoten som må opplevese om man får muligheten. Parsa og Lisa har nemlig pop-up kitchen i sin egen grønnsakshage nord for Polarsirkelen. Og ut fra hagen sanker de det mest av utsøkte grønnsaker og urter som går på Pizzaen. De samarbeider med Lofoten gårdsysteri for den beste osten i Lofoten. Parsa er en mester på å lage utrolige digge pizza kombinasjoner og Seiersløk har fått en ny betdning etter besøket i Polarhagen. Og mens vi satt og hadde en magisk kveld i mitt i en Nordnorsk grønnsakshage så forteller Lisa historien og om deres vei til å drive en økologisk gård på 68 grader nord. De har akkurat fått innvilget 200 000 kroner fra Sparebank 1 Nord Norge til å kjøpe inn Food Truck, vi gleder oss for dem!

Æ ELSKA PIZZA på Skårungen Camping

Om det ikke skulle være Pop-Up Kitchen hos Polarhagen i Lofoten. Så er et veldig godt alternativ å spise pizza på Æ ELSKA PIZZA med Skårungen Camping. Perfekt sted å være en natt i Lofoten.

4. Burger hos Aimee’s i Leknes, Lofoten

Når det gjelder burger spisesteder i Lofoten, så finnes det bare en helt, og det er hos Aimee’s i Leknes. Uten tvil Lofotens beste burger. Kjøttet er kværnet i perfekt størrelse og fett blandingen er upåklagelig. Og det beste av alt, de bruker så lokalt som det er mulig. Og ble kåret til årets matambassadør i Lofoten 2021.

Lokalt samarbeid med småprodusenter

De samarbeider med Polarhagen for salat og grønt tilbehør og Aimee’s bruker oster fra Lofoten Gårdsysteri og lokalt kjøtt når det tillater seg. Så om du ikke får tid til å besøke de lokale småprodusenetene, så tar du turen innom Aimee’s så får du smakt på flere av de beste småprodusentene i Lofoten på en og same tallerken. Fantastisk at man velger å bruke de lokale råvarene man har og gjør smaksbomber av burger til glede for oss besøkende. Og de får enda en stjerne i boken for strålende service, ingenting varmer hjertet mer enn en glad Nordlending som ønsker deg velkommen med et stort smil og virkerlig gir deg den beste anbefalingen på sin favoritt burger. Her kan du kose deg i behagelig stemning, midt mellom servedighetene og Lofotens lokale helter – småprodusenetene ;).

Spisesteder i Lofoten som anbefales er burger hos Aimee's i Lofoten

5. Hov Feriegård og Camping

Om du vil ha et lokalt sted med masse sjarm så ta turen til Hov gård, kanskje drar du på riding med en flott Islandshest før du spiser velsmakende middag på låven. Vi fikk dessverre ikke plass på noe hesteriding, da det var fullbooket i all evighet.

Spisesteder i Lofoten med et lite stykke Argentina

Vi fikk perfekt stekt entrecöte med chimichurri som brakt meg rett tilbake i Buenos Aires gater og deres perfekte biffer. Det var mye Sør-Amerikanske innflyttelse på Hov gård med Argentinsk kokk tilstede. Det gjorde meg ingenting. Jeg fikke saftig kake med kokos og dulce de leche, som var et fantastisk plaster på såret for Norges ferie i Lofoten. Altså jeg elsker når jeg kan få oppleve litt av den store verden i Norge, kan jeg få si det? Jeg syns det er flott at Norge og Argentina har åpnet opp for arbeidsvisum for de som ønser det. Hov gård er vert et besøk når man er i Lofoten. Anbefaler å campe rett ved stranden om du vil ha fantastisk havutisikt og frisk morgenbris.

Tips til 5 Spisesteder i Lofoten

Anbefaler å bestille bord på spisestedene ved høysesong. Om ikke kan det hende at du må lage mat på primusen den dagen. Eventuelt være mer fleksibel på å spise senere middag fra 20:00 utover.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

1 Comment

Leave a Reply