Menu
Livsstil / Norge

5 Beste Kanelbollene i Norge

Kanelboller, Kanelknuter og Kanelsnurrer, kjært barn har mange navn. Vi nordmenn elsker kanelboller. Og med det er man ofte på jakt etter de beste kanelbollene i Norge. Hvor finner man de beste kanelbollene i Norge? De finner man mellom bakkar og berg ut med havet. De beste kanelbollene i Norge finner man i hele landet. Her er mine 5 beste kanelboller i Norge. Suppler gjerne i kommentarfeltet med din favoritt.

1. Minibakeriet på Nordfjordeid

I vakre nordfjord finner havkajakk i vakre Loen vatnet, du kan gå via ferraten i Loen, du kan ri på fjordhest på Nordfjord og du kan gå skåla rett opp. Det er mange muligheter i Nordfjord. Kanskje den beste muligheten er å få seg de beste kanelbollene i Norge. Nordfjordeid minibakeriet lager nydelig kanelboller og de kommer med hakket mandler på å er en stor favoritt for mange, spesielt for min søster. Som sier de er bedre enn Lom bakeriet. Jeg er selvfølgelig uenig i det, da jeg ikke kan spise mandler. Kanelbollene på minibakeriet er absolutt vert et stopp om man suser lang riksvei 39. Perfekt for matpause på gamle Strynefjellsvegen.

2. Bakeriet på Lom

Eller er det bare bakeriet på Lom? Kanskje den beste stoppe plassen mellom Oslo og Måløy. Når man er på Lom så er man litt mer enn halvveis på bilturen og da er det perfekt med et stopp på Lom bakeri for å spise de beste kanelbollene i Norge. Kanelbollene på Lom er store, de har perlesukker, og er perfekt snurret, så det er kanskje det man faktisk kaller en Kanelsnurr, da det er faktisk snurret. Kanelboller er også perfekt som matpakke når man skal gå Galdhøpiggen Noges høyste fjell som ligger 40 min fra Lom sentrum.

3. Å Bakeri i Lofoten har de beste kanelbollene i Norge

Beste Kanelbollene i Norge fra Å bakeri i Lofoten.
Beste kanelbollene i Norge fra Å bakeri i Lofoten.

Når alle kjører til venstre av fergen fra Bodø i Lofoten, så tar du til høyre. Og slik kommer du til Å i Lofoten som er det ytterste fiskeværet i Lofoten og er også endepunktet for europavei 10. Når man kommer til Å i Lofoten blir man belønnet med kanskje de beste kanelbollene i Norge. Følg kanellukten for kanskje verdens beste kanelboller fra det gamle bakeriet på Å. De fyrer med bjørkeved og ovnen fra 1878. Her gjøres alt etter gamle tradisjonelle oppskrifter, altså det er hjemmbakt. Det vært å vente i køen. Bakeriet er kun åpent i sommersesongen juni-august.

4. Henningsvær Lysstøperi & Cafe

Når man først er på biltur i Lofoten, så er det helt naturlig å ha flere stopp langs veien. Og et viktig stopp er Henningsvær med Lysstøperie & Cafe. Her får man smake på de beste kanelbollene i Norge. Masse deilig perlesukker, litt sprøstekt skorpe med deilig kaffe som gjør at det hele smelter på tunga.

Beste Kanelbollene i Norge fra Henningsvær Lysstøperi & Cafe
Beste kanelbollene i Norge fra Henningsvær Lysstøperi & Cafe

5. Hevd Håndverksbakeriet i Trondheim

I Norges koseligst by Trondheim finner du Hevd håndverksbakeriet på Torget. Her kan du nyte deilig, bakst eller annen deilig lunsj. Det aller viktigest er at de også har noen av de beste kanelbollene i Norge? Jeg har enda ikke fått kvalitetssjekket dette stedet personlig. Det skal gjøres ved neste anledning.

Åpent Bakeri i Oslo

Når man er i hovedstaden og vil ha noen av de beste kanelbollene i Norge, da spiser man dem på Åpent bakeri og aller helst ved Inkognitogate under Japanske kirsebærtre som blomstrer så vakkert i dus rosa.

Hva heter de beste Kanelbollene i Norge?
Er det Kanelboller, Kanelknuter eller Kanelsnurrer?

Suppler gjerne i kommentarfeltet med de beste kanelbollene i Norge 🙂

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

6 Comments

 • […] Når man er en gruppe så er det ofte noen som bestemmer mer enn andre, og det er til tider greit om den personen har et flott opplegg for gruppen og tar hensyn til ulike behov. Det er viktig å passe på at alle får gjort noe de liker. Det trenger ikke nødvendigvis å være en stor ting, men så enkelt som at en dag er det frokost kl 10.00 istedenfor 08.00. Eller at det blir obligatorisk stoppe på bakeriet for å smake de beste kanelbollene i Norge. […]

  Reply
 • […] Les om: Norges best kanelboller. […]

  Reply
 • […] så blir turen tatt til Unstad Surf, vi har hørt rykter om Lofotens beste kanelboller og kanskje også de dyreste kanelbollene. Heldigvis er vi på ferie og da må man få lov å nyte […]

  Reply
 • Kristin
  juli 8, 2022 at 10:27 am

  Mener at de beste kanelsnurrene befinner seg på Andøya. Nærmere sagt på Alveland, en såpebutikk på det lille stedet Dverberg.

  Reply
  • Pauline
   september 11, 2022 at 7:24 am

   Så gøy! Håper jeg får prøve de kanelbollene en gang i fremtiden 🙂 Har enda ikke vært der.

   Reply
 • 5 frokost steder i Oslo - Paulinesreiser
  februar 18, 2023 at 10:06 am

  […] søndagstur! Og de har noen helt magisk kardemomme boller, som slår veldig mange andre kjedelig kanelboller i […]

  Reply

Leave a Reply