Menu
Reisetips

5 Tips for å planlegge ferien 2021

Balansen mellom å planlegg og følge flyten, er hårfin. For å finne flyten i ferien så handler det om å ha en god plan som fungerer for flere, uten at det blir for mye mas. Og for å unngå at det blir for mye anstrengelse på ferie, så må man planlegge på forhånd. Diskutere i bilen hvor man skal overnatte, blir ofte en kamp om å finne overnatting med hodet ned i mobilen. Og da glemmer man fort at man er på tur for å oppleve det fantastisk landskapet og nyte opplevelsen i seg selv.

Få minnerike opplevelser med god planlegging

Jeg har vært på mange ferier med familien, hvor vi har vært voksne, barn, venner til barn, og hund. Når hele gjengen er på tur er det viktig å ha en hoved-plan på hva som skal skje på ferien. Det trenger ikke å være detaljstyrt. Noen elementer er viktig å ha avklart på forhånd: reiserute, overnatting, og middags planer. Se forslag til reiseruten i Lofoten, den ble gjennomført med mamma, bonuspappa, søster, hund og meg. Det var i en bil. Vi passet på å legge rastestoppene ved sjøen, så noen fikk fisk, andre fikk sole seg og Tico fikk springe godt i terrenget. For engelsk versjon av turen i Lofoten, kan du besøke: Paulinetravels.com

1. Planlegg før avreise

Reisemøte, før avreise er en god ting. Der kan man diskutere hva planen er og hva som er ønskelig for de ulike som er med på tur. Etter mange år samen i familien eller i venneflokken, så vet man at det er ulike preferanser på hva som er en god dag. Avtale hvor mange dager, og hvor overnattingen blir. Finn ut hvordan dere vil reise, er det med bil? kollektiv transport? Avtale et budsjett hopp over kranglingen og fokusere på å nyte turen. Når det gjelder mat, så er det lurt å sett opp en liste med ulike steder som har fått gode anmeldelser og ser ut til å ha deilig mat, del med reisefølget. Når sulten har meldt sin ankomst, så vet du hvor du skal mette den. God mat på tur er utrolig viktig for å holde stemningen behagelig og magen fornøyd.

Sett opp et budsjett for ferien samt maks-beløp

  • Transport
  • Overnatting
  • Matopplevelser
  • Shopping og andre innkjøp

Det å planlegge en reise med andre er en gruppeoppgave

2. Forventninger til turen & reiseruten

Bli enig om hva som er målet med turen. Er målet med turen å gå flotte fjellturer, eller ligge på en strand å nyte solen? Eller det en kombinasjon av flere ting. Bli enig om ønsket opplevelse for turen. Dette gjelder også budsjett, om noen ønsker å spise 3-retters middag så må de få lov til det. Avtale på forhånd, så kan de som er på et annet budsjett finne et annet hyggelig sted å spise. Eller kanskje man blir enig om at siste kvelden så er det avslutnings middag på et sted dere alle har lyst til å spise.

Sett opp reiseruten i google map, med alle stoppene. Så gruppen har oversikt over hva som skjer i løpet av dagen.

3. Fellesaktiviteter

Når man er på tur så er det hyggelig med fellesaktiviteter, så bli enig om hva dette skal være på turen. Anbefaler en fellesaktivitet per dag og da mellom 3-7 timer. Husk på har man hatt en lang dag med mye fellesaktivitet, så kanskje tar man en hviledag neste dag, slik at man får hentet seg inn til neste aktivitet.

4. Alle får bestemme en ting

Når man er en gruppe så er det ofte noen som bestemmer mer enn andre, og det er til tider greit om den personen har et flott opplegg for gruppen og tar hensyn til ulike behov. Det er viktig å passe på at alle får gjort noe de liker. Det trenger ikke nødvendigvis å være en stor ting, men så enkelt som at en dag er det frokost kl 10.00 istedenfor 08.00. Eller at det blir obligatorisk stoppe på bakeriet for å smake de beste kanelbollene i Norge.

5. Folk er forskjellige & respekt for alenetid

Det er viktig å ta hensyn til hverandre, spesielt om man skal være på tur samen i over lengre tid. Derfor anbefaler jeg å finne en god rytme. Om noen spiser frokost kl 08.00, så må det være greit. Mens andre tar den litt senere på dagen. Bli enig om dager dere er effektiv på tur og bli enig om hviledager. Noen trenger mer alene-tid enn andre, så når noen går seg en tur så kan man spørre om de vil ha selskap eller om de vil ha turen alene. Noen ganger trenger man litt alenetid til å få alle inntrykkene til å synke inn, og det er ikke alltid lett rundt et hyggelig bord med åtte andre mennesker. Respektere at noen velger å ligge på rommet eller i teltet en time eller to å ikke gjør noe som helst. Det er faktisk ferie, det er lov til å slapp av å nyte ferien. Det er lov med alenetid.

Planlegger du å oppleve Vestlandet ferien 2021?

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply