Menu
Europa / Mallorca / Spania / Togtur

Dagstur til Sóller fra Palma de Mallorca

Om du er så heldig å har tatt en tur til Palma de Mallorca i Spania for å nyte en langhelg eller kanskje til og med en hel uke. Da anbefaler jeg en dagstur til Sóller med det gamle toget fra Palma de Mallorca. Husk å smak på den deiligste sitron limonaden fra sitronen i Sóller.

Dagstur til Sóller fra Palma de Mallorca

Palma til Sóller Mallorcas vakrest togtur med sitrontre og unikt landskap

Togstasjonen er rett ved Plaza Espana, og er på en annen del enn hvor dagens moderne tog og busser går. Se etter en historisk bygging og slik finner du den autentisk togstasjonen fra 1912. Husk å ta med kontanter til togbilletten. Når sant skal sies så er det ikke den billigeste togturen men, for 32 euro så får du også med turen ned til havnen i Sóller. Så dra tidlig å utnytt dagen i fantastisk Sóller.

Praktisk informasjon om togturen til Sóller fra Palma de Mallorca

Siste tog tilbake til Palma de Mallorca er 18.30 fra Soler sentrum. Så husk å ha nok tid til havnen men, også byen i seg selv.

Turen er 28 kilometer lang, og tilsvarer en times togtur i fantastisk landskap med 13 tunneler som er hamret inn i fjellet. Og det hele er en fantastisk sightseeing av øyen i seg selv.

Tog til havnen i Sóller

Anbefaler virkelig å ta turen helt ned til havnen i Sóller. Nyt strandlivet og ta en svømmetur før du tar lunsj på en av de hyggelig restaurantene som ligger langs strandpromenaden.

Turen fra Sóller sentrum til havnen tar 20 minutter, men det er aldeles nydelig avstikker med sitrontre på alle kanter og sjarmerendes hus langs veien.

Lunsj tips ved havnen

Sabarca resturant hadde deilig sjømat og jeg hadde perfekt grillet blekksprut med salat og et forfriskende glass med rose. Sjømat er beste ved havet.

Sóller Sentrum

Sóller er dekket av sitron og appelsintre og det var dette byen ble kjent for på 1800 tallet. De sendt sitroner og appelsiner helt til Frankrike. Så du kan oppdage parfymer som er inspirert med Sóllers egen sitrus duft med bergamot, sitron, appelsin, salvie lavender og koriander og jasmine.

Sóller sentrum

Har du leid bil på Mallorca?

Da kan parkere leiebilen i den lille byen Bunyola, for å sa ta toget den siste delen til som er den mest praktfulle delen av togturen. Et annet alternativ er å kjøre bilen til Sóller sentrum og ta toget ned til havnen fra sentrum av byen. Fordi toget har en sjarm som man ikke finner i nye biler. Det er noe helt eget med lyden av gammelt tre som suser forbi sitron og appelsintre i landskapet. Turen fra Sóller sentrum ned til havnen koster 7 euro.

Mer informasjon om Spania og COVID.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply