Menu
Europa / Hellas / Reiseguide / Santorini

48 Timer på Santorini

Santorini den greske drømmen for mange Nordmenn. Og det er helt forståelig med de fantastiske klippene som gir svimlende utsikt, unike strender med sort lavasand og turkist hav.

48 Timer på Santorini

Santorini & øyhopping

Kanskje du har en uke i Santorini? eller kanskje du bare har 48 timer før du hopper videre til de andre øyene i nærheten, slik som Paros, Antiparos, Naxos eller helt til Athen? Uansett så anbefaler jeg ikke mindre enn 48 timer på Santorini – den vakreste øya i Hellas med de storslagene kalderaen og fortryllende solnedganger. Santorini ble vårt startsted for 10 dager med øyhopping i Hellas. Vi dro videre til Paros og & Antiparos etter to dager på Santorini.

Santorini & øyhopping

Overnatting på Santorini

Valgene er mange når det kommer til overnatting på Santorini, jeg kan anbefale Imerovigli og det sjarmerende Abelonas Retreat. Det var en perfekt plassering for å være midt på øyen og for få gjort alt på Santorini. Imerovigli ligger nemlig midt i mellom Oía and Fira. Imerovigli ligger på det høyeste by-området på øya og med det får man fantastisk utsikt til kalderaen og solnedgangene. Samt det var veldig rolig på kveldene.

Dag 1 Santorini – Opplev Oía

Morgentur på kalderaen 07:00

Det er kanskje første dag på ferie, men hvorfor ikke bare holde rutinen litt til, slik at du får en fantastisk morgentur langs klippene til Oía fra Imerovigli eller Fira. Det beste er å gå når morgenbrisen er fortsatt tilstede, samt solen lav. Da vil du få en fantastisk tur med azure blått hav og storslagen utsikt langs stien som tar rundt tre timer til Oía.

Morgentur på kalderaen på Santorini. Hellas vakkreste øy.

Ankommer Oía 10:00

Utnytt morgenlyset litt til og med det tar du noen flotte postkostbilder av Oía. Det å ta bilder av Oía bør absolutt gjøres på flere tidspunkter i løpet av dagen, da lyset har mye å si for stemningen rundt bildet. Etter en liten fotoseanse rundt gatene, er det på tid med sen frokost eller tidlig lunsj alt etter personlighet. Gresk yoghurt med frukt og honning smaker alltid godt i varmen.

Lioyerma Cafe Pool Bar Santorini – En Cafe som tilbyr solsenger og svømmebasseng for sine gjester, perfekt om man vil ha et basseng-bad med frokosten. Minimum 10 Euro per besøkende gjest.

Opplev Oía på Santorini

Armeni Bukten 12:00

Etter en sen frokost i Oía, så tar du det 278 trappetrinnene ned til Armeni bukten (15 minutter). Da du har komet deg ned til bukten, så går du forbi alle restauranten, så følger du en liten sti til du kommer til klippene. Så er det bare å finne en klippe å hoppe ut i den deilige sjøen. (Badeplassen i Ammoudi ved Armeni på Google map)

Lunsjmåltidet blir i Armeni bukten 14:00

Etter svømming og soling i Armeni bukten er det på tid med lunsj, da anbefales Taverna Kantina eller Ammoudi Fish Taverna for et deilig måltid rett med sjøen. Reservere bord om du reiser i høy sesong. Etter et deilig måltid, tar du taxi tilbake eller til Oía for å så ta buss tilbake til hotellet for å nyte en siesta, før det blir solnedgangsutflukt på kvelden.

Avslapping på hotellet 15:00

Det må alltids være en pause på dagen, slik at man får en liten stund på å slappe av og kanskje bare sitte å se på utsikten. Dette må til for å holde tempoet opp når man er ute å opplever de mange aktivitetene på Santorini.

Vandre gatelangs i Oía 18:00

Reis tilbake til Oía for å vandre i gatene før solnedgang. Gå over alt og bli litt forvirrete i gatene som er laget for å få pirater til å gå seg bort. Nyt alle de fantastiske utkikkspunktene å få med deg de mest ikoniske bildepunktene i Oía – Blue dome photo.

Solnedgang langs kalderaen i Oía 20:40

Santorini er ofte blitt omtalt som Hellas vakrest øy og Oía har den flottest solnedgangen. Så det er absolutt noe man før få med seg når man først er i Santorini. Du kan se Oía solnedgangen rundt gågatene og fra mange restauranter. Den mest populære plassen er fra slottet, men som blir noe overfylt av mennesker. Her er favoritt plassen for solnedgang: Lookout Oia (besøk morgen og kveld). Sun Spirit er nok baren for de som vil ha en coktail når man ser på solnedgangen. Husk å sjekk tidspunkt for solnegang når du er i Santorini.

Middag Oía 21:00

Gresk middag er alltid det beste når man er i Hellas, velge det du måtte ønske. Uansett hvor du spiser i Oía så skal det mye til før du blir skuffet. Her er tre anbefalte: Ambrosia Restaurant, Reka & Pelekanos

Dag 2 Santorini – Opplev den røde stranden & vinsmaking av Santo

Leie en ATW 09:30

Det finnes ikke bedre måte oppleve øyen på enn å leie en ATW å cruise rundt øyen.

Oppleve den røde stranden 11:00

Første stopp på ATW turen er til den røde stranden. Et fantastisk klippe landskap og en flott badebukt. Her kan man velge om man vil ha første svømmetur eller bare ta bilder av det unike landskapet.

Oppleve den røde stranden på Santorini, Hellas.

Kamari stranden 12:30

Etter en halvtimers kjøretur på ATW er det deilig å få kjølt seg ned, dette kan gjøres på Kamari Beach en vulkansk sandstrand med sort sandstein. Perfekt å ligge litt på solsengene å nyte ferien før man tar et bad. Etterpå anbefales det å nyte lunsj på tavernene som ligger rett ved stranden.

Santo vinsmaking av vulkansk vin fra Santorini 18:00

Santo vinsmaking av vulkanske viner fra Santorini, var kanskje den beste overraskelsen i Santorini. Det er alltid hyggelig å bli positivt overrasket og det ble jeg virkelig av vinen fra Santorini. En fantastisk smaksbombe med ulike nyanser av sitrus og mineraler. Friskt og utrolig leskende i den stekende solen i Santorini. Om man ikke drikker selv, så ta turen innom å spise en is, utsikten er fantastisk med eller uten alkohol. Om du er en liten vin-entusiast eller bare liker vin, så anbefaler jeg vinsmakingen de har! Jeg smakte på seks viner med en oste tallerken ble det 20 euro tilsammen. Vi hadde solnedgangen på Santo vinsmakingen som var nok en perle på Santorini.

Middag i Imerovigli 21:00

Siste kvelden, og det er på tide å spandere litt luksus på seg selv med middag på Aegean Restaurant med en aldels fantastisk utsikt. Maten er en nydelig smaksopplevelse med veldig hyggelig betjenning. Her får du ordentlig god gresk mat som er kultivert et hakk finere. Atmosfæren, utsikten, vertskapet, og den store sitron terten til dessert gjorde kvelden var fullkomen, selv om det var siste natt på Santorini.

Avreise med fergen til neste Gresk øy: Paros & Antiparos

Morgentur rundt Imerovigli 08:00

Før avreise til neste øy, sniker vi inn en morgentur rundt Imerovigli, som er helt fantastisk sjarmerende å vandre rundt, igjen blir det mange bilder og en kald frappe. Så går veien videre til havnen og neste øy som blir Antiparos, for et par late dager på stranden.

Imerovigli nabolaget på Santorini

48 Timer i Santorini

Det er i det knappest laget med kun 48 timer i Santorini, men det kan gjennomføres om man velger å ta et par effektive dager mye inntrykk og flotte opplevelser. Da kan man virkelig klare å få i pose og i sekk når man besøker Hellas vakrest øy, nemlig Santorini.

Hellas vakrest øy? Det er nok opptil hver enkelt å vurdere, personlig syns jeg Santorini var vakker, men jeg har nok andre feriefavoritter i Hellas. Slik som Antiparos som er mer avslapping og strandliv. 48 timer i Santorini var helt magisk, og for en utsikt. Og ikke minst deilig vin fra Santo for en forfriskende overraskelse. Hvem planlegger tur til Santorini i fremtiden?

En annen øy-favoritt i middelhavet er Sicilia i Italia.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply