Menu
Argentina / Patagonia / Reiseguide / Sør-Amerika

Reiseguide til El Chaltén og El Calafate

Perito Moreno, El Calafate i Patagonia, Argentina.
Fitz Roy i Patagonia, Argentina.

Best tid å reise til Sørlige Patagonia

November til mars, da har man vår og sommer i Patagonia. Dette er høysesong og man vil være blant andre besøkende. Tips, om du kan reise i slutten av april, så vil du møte høsten med fantastisk farger og et litt mer kjølig klima, til gjengjeld med mindre turister men med litt mer uforutsigbart vær. Jeg hadde det helt fantastisk i Patagonia, den første helgen i mai.

Startpunkt: Bunes Aires: Jorge Newbery Flyplass (Buenos Aires Sentrum)

Ankomst: El Calafate Flyplass

Anbefalt tid: Fem dager er minimum, 7-10 dager er bedre.


Fakta om Argentina


Tidsforskjell: 5 timer bak Norge

Hovedstad: Buenos Aires

Språk: Spansk  

Valuta: Argentinsk pesos

Kylling er ikke kjøtt

100ARS = 11.8752NOK

1 NOK = 8.42089 ARS

Reiserute for Sørlige Patagonia: El Chaltén og El Calafate

Denne reiseruten passer for deg som vil oppleve det best av Patagonia på kort tid, uten å gå glipp av de flotteste stedene. Jeg valgte å starte i Buenos Aires for å så dra videre til El Chaltén og avsluttet turen i El Calafate, da det er nærmeste flyplassen for videre reise enten til Ushuaia, Mendoza eller Iguazu fossene. Buss er ikke anbefalt da det er enorme strekninger. Fra Buenos Aires til El Calafate er det 34 timer med bil å kjøre, altså 2750 kilometer.

Kart fra: Patagonian Foundation

Reise med buss eller egen bil i Patagonia?

Det er enkelt å kjøre på landsbygden i Argentina, og trafikken er mer rolig kontra Buenos Aires, som mildt sagt er et galehus. Det er veldig enkelt å ta buss fra El Chaltén til El Calafate (200 kr). Anbefaler å bestille bussen fra El Calafate flyplass til El Chaltén på forhånd, så du er sikker på at du kommer deg videre og ikke blir stående igjen på flyplassen.

Attraksjoner:

De fleste som kommer til El Chaltén vil på dagstur til Laguna Capri, Fitz Roy og Laguna Torre, dette er gratis. Neste dag drar man videre El Calafate for å se den enorme isbreen Perito Moreno her koster det penger å komme seg inn i nasjonalparken. Andre ting som er vert å få med seg er et gårdsbesøk til gauchoen og oppleve hesteryggen fra Argentina. Nordmenn er født med ski på beina, og Argentinere er født på hesteryggen.  

7 Beste Tips til Patagonia, Argentina

Overnatting i El Chaltén, Patagonia

Anbefaler at du bestiller som på forhånd i høy sesong. Reiser du på et stramt budsjett så anbefaler jeg:

Patagonia Hostel (130 kr natten)
Ingen luksus, men fantastisk service og god stemning i hostelet, best av alt varme dusjer.
(Her bodde jeg)

Patagonia Eco Domes
Om du vil ha fantastisk utsikt og luksus med camping følelse.

Chalten Suites Hotel
For luksusdyret som må ha det beste

Lunajuim Hotel
Om man ønsker litt mer luksus med eget rom, gratis WIFI og inkludert frokost så er Lunjauim Hotel å anbefale.

Overnatting i El Calafate, Patagonia


America Del Sur Calafate Hostel (120 kr natten).

Magisk middagsbuffet med spise så mye du vil fra grillen, med deilig tilbehør og et stort glass med Malbec vin, 120 kr for middag. Anbefales. Rommene var fine med tilhørende bad. Og sengene var tifredstillende gode for å være på et hostel. De arrangerer også mange turer i området, så man kan melde seg på dem, eller ta den korte spaserturen til busstasjonen, for å ta busen til Perito Moreno. (Her bodde jeg)

Mirador del Lago Hotel

Om du ønsker å unne deg noe godt i El Calafate så er Mirador del Lago Hotel en plass å ladde batteriene for videre eventyr i Argentina.

Budsjett i Patagonia, Argentina


Om man er en backpacker så kan man klare seg med rundt 500 kr natten og for 1000 kr natten så er man på et midt-budsjett, der man får privat rom, men ingen luksus.

Mat

Maten i Patagonia er kanskje ikke like gastronomisk som i Buenos Aires, men det finnes mye god Argentinsk mat i form av biff, empanadas og deilig iskrem. Og ikke minst deilig Malbec vin. Anbefaler også å prøve ølen fra Patagonia. Kjøp med deg du trenger av snacsk og diverse fra Buenos Aires, da El Chaltén sin matbutikk er en trist opplevelse, med bare akkurat det mest nødvendige. Middag ligger på rundt 120-200 kr med vin inkludert i prisen.

TOPP 6 FOR MATGLEDE OG DRIKKEGLEDE I EL CHALTEN

Restaurant Ruca Mahuida – Pizza (Argentinsk stil)

Bourbon Smokehouse – Øl og god stemning på kvelden

La birre del Rancho – Best øl plassen når man er ferdig med Fitz Roy

Parrilla La Oveja Negra – Biff for middag!

La Nana – Spis Medialunes for frokost

Che Empanadas – Matpakken

La Waflería – For søstuget!

TOPP 3 FOR MATGLEDE OG DRIKKEGLEDE I EL CALAFATE

Mi Rancho Restaurant Patagónico – BIFF FORDI MAN ER I ARGENTINA

Cervecería Artesanal Chopen – ØL SMAKER GODT

Acuarela – ISKREM HIMMELEN 🙂 Prøv Calafate smaken som er et Argentinsk bær.

Tips:

Empanadas er perfekt matpakke, enkelt å ta med seg, og smaker godt som kald, men aller best varm. Været i Patagonia er like lunefullt som i Norge, så pakke derfor godt med klær når du legger ut på tur.  

VÆRMELDING:

Sjekk værmeldingen med resepsjonisten!
Været skifter fort i fjellet.

Pakke i sekken:

Patagonia har like stor variasjon i fjellene som i Norge, ergo pakk for alle fire årstider. Ta med dunjakken, gortex-jakken, ulltrøye, lue og fjellsko. Så ta med müslibarer, man vil aldri gå tom for energi halvveis i fjellet.  

Sikkerhet:

El Chaltén og El Calafate er små steder hvor man kan føle seg trygge selv etter mørkets frembrudd. Jeg anbefaler alltid å bruk sunn fornuft.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

1 Comment

Leave a Reply