Menu
Colombia / Reisetips / Sør-Amerika

5 Favoritter fra Colombia

5 Favorittsteder i Colombia:San Andres & Johnny Cay

5 Favorittsteder i Colombia

Colombia ble oppdaget av spanjoler på 1500-tallet. Jeg oppdaget Colombia i 2017. Her er en liste over mine favorittsteder i Colombia. Jeg brukte tre måneder i dette landet som har et hav av mangfold og alt man kan tenke seg av fantastisk frukter, kritthvite strender, turkist hav, og palmesus til frokost.

5 Favorittsteder i Colombia
Gamlebyen i Cartagena de Indias, Colombia

Cartagena de Indias byen som er omringet av mur

Cartagena de Indias, der verden møter costeños menneskene fra Karibien i Colombia. Også kjent som de beste danserene i Colombia og kanskje de mest omgjengelig personene i landet. Champeta, Tropical, Arkitektur i kolonistil og den beste juicen du aldri har smakt før, nemlig frukten Lulo. Cartagena de Indias må man oppleve i minst et par dager før man beveger seg ut av byen. I Cartagena de Indias kan man gå gatelangs i flere timer, å prøve å sett navn på alle fargene i lilla, gult, rosa, og blått som husene har dekorert seg med.

Nabolaget Getsemani er hjertet til Cartagena de Indias

Husk at murene i gamlebyen er fin, men hjertet til Cartagena de Indias finner du i Getsemani nabolaget. Det er her du virkelig får oppleve mannen i gaten, samt deilig kylling rett fra grillen med kokos-ris. En kveld på Basurto Social Club er å anbefale for å finne den lokale pulsen. Ikke vær sjenert, her danser alle, fra liten til stor – flink eller dårlig.

Overnatting: Casa de Alba Hotel BoutiqueMovich Hotel

Dagstur til Playa Blanca & Coco Loco

Playa Blanca er som navnet tilser på spansk en lange hvite sandstrand, dekket med turkist hav i 365 blåtoner. Straden: Playa Blanca en perfekt dagstur fra Cartagena de Indias, når man føler at byen blir for varm. Man nyter stort sett hele dagen på den hvite sandstranden og gjerne med kokosnøttvann eller en coco loco, som er kokosnøtt med vitamin R altså rom fra Colombia. Smaker kakao, kaffe, karamell og honning, men mest av alt forfriskende i 35 varme grader og en brennende sol.

Playa Blanca i nærheten av Cartagena de Indias, Colombia.
Playa Blanca

Costeño Beach for hippie livet i Colombia

Costeño Beach er en strandperle utenfor Santa Marta. Om du virkelig trenger en pause og vil være livsnyter og et blomsterbarn de neste dagene, så har du valgt riktig sted. Costeno Beach ligger eksotisk til i ingenmannsland og den karibiske strandan møter Sierra Nevadas snødekte fjelltopper i bakgrunnen. Noen dager kan man se urbefolkningen bevege seg på stranden andre dager ikke. Costeño Beach, er den perfekte plassen for å gjøre ingenting i verden. Nyt solen, nyt havet, nyt friheten og nyt menneskene. Det er nemlig veldig begrenset med WIFI, så folk må faktisk prate med hverandre. Kankje noen av de beste samtalene jeg hadde i Colombia. Om du får lyst å utforske mer, så tar du turen til den verdensberømte Parque Tayrona for å få enda en magisk strand, eller en tur til fjellandsbyen Minca om du må kjøle deg ned.

Overnatting: Tayrona Tented LodgeBlue Mango Beach HotelPlaya Pikua Ecolodge

Øyferie i San Andrés og Provdenica

San Andrés og Providencia, de to øyene som ligger nærmere Nicaraguas kyst enn den Colombianske, men er fortsatt en del av Colombia. San Andrés og Providencia er den ultimate strandferie destinasjonen. Omringet i karibiske hav som er krystallklart med 50 nyanser i turkist, er en drøm for alle dykkere. Jeg hadde fem dager på de to øyene og det var alt jeg kunne ønske meg av et strandparadis, fantastisk dykking, sjørøver historier, deilig hummer og sovnet under en palm til bølgesus fra havet.  

Overnatting: GHL Hotel Sunrise

Salento for kaffe & verdens høyeste palmer i Cocoradalen, Colombia

Salento er i kaffiregionen av Colombia, kan tilby på deilig kaffe, samt å besøke ulike fincar (kaffegårder) for å se prosessen av kaffe. Og ikke minst få smake på det brune gullet. I nærheten av Salento i Cacoradalen finner du faktisk verdens høyeste vokspalmer i Colombia. Vokspalmer kan bli opptil 60 meter og er den høyeste av alle palmer. Det er et fascinerende skue å se virkeligheten. Anbefaler en morgen hvor man går blant palmene og kjenner på kraften det gir å være omringet av så unik og mektig natur.

Ovrnatting: Terrazas de Salento

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply