Menu
Norge / Reisetips / Sørlandet

7 ferietips til Sørlandet

Sørlandet
Risør er kanskje det mest sjarmerende tettstedet på hele Sørlandet
Risørflekken

Sørlandet, Norges Syden, med bløte konsonanter og palmer i Kristiansand. Om du ikke skal til Lofoten i år på sommerferie, så skal du kanskje til Sørlandet? Og med det tenkt jeg å dele syv sommer favoritter man må stoppe innom når man første besøker det smilende Sørlandet, med vakre hvite hus, glatte svaberg, blå himmel og deilig reker.

Kragerø

Først stopp på veien fra Oslo til Sørlandet, er vakre Kragerø. Her bør man absolutt ta en vandring i de koselige gågatene med brostein, samt kanskje få med seg søndagsmarkedet med alle kunstneren som stiller ut sine mesterverk.  Og glemme ikke å gå til toppen for å få meg deg utsiktspunktet Steinmann som gir deg en generøs utsikt over Sørlandskysten.  I horisonten kan du se Skåtøy, et fantastisk øyparadis med mange koselig hytter. Og er du heldig så ser du kanskje helt ut til Jomfruland, og da ser du nesten over til Skagen, altså Danmark.

Kragerø er kanskje Sørlandet's kunst hjørne?
Fra Steinmann med generøs utsikt over Sørlandskysten og Sørlandet.

Risør

Neste stopp på veien langs vakre Sørlandet er og blir Risør. Kanskje den mest sjarmerende byen langs Sørlandskysten. Det er i hvert fall min favoritt på Sørlandet. Spaser rundt havnen se og hør de fantastiske gamle trebåtene og ikke minst nyt en stor soft-is på bryggen. Og så anbefaler jeg å utforske utsiktspunktet Risørflekken for å få en fantastisk utsikt over Risør. Den store hvite steinen er et viktig navigeringspunkt for sjømenn. Og har blitt brukt i mange år for å navigere rundt Sørlandskysten. Du kan nemlig se Risørflekken hele 12 nautisk sjømil fra land.

Om du har lyst på lunsj i Risør, hva med å ikke stoppe innom Risør Fiskemottak for den mest berømte Skagenrøren som finnes på hele Sørlandet. Om det ikke frister, så kan kanskje en tur til fyret på Stangholmen friste. Ta fergen som heter Agnes fra havnen med politi stasjonen ved Risør. Båten har daglige avganger fra 12:00 hel og halvtime til Stangholmen. Turen over tar 15 minutter.

Risør, Sørlandet.

Jettegryta på Sild ved Risør

Om barna er passe lei av å kjøre bil og de voksne vil strekke på bena, så er Jettegryta på Sild akkurat passe gå distanse for å få strekt på bena samt kjølt seg ned. Turen tar 20 minutter en vei. Stien går igjennom et spektakulært landskap med glattskurte svaberg og en fantastisk åpenhet når man kommer ned til sjøen. Og viktigest av alt det naturformet badebassenget som alle svømmedyktige hopper ned i på en, to, tre.

Les mer om turen her: Jettegryta på Sild

Jettegryta på Sild ved Risør, Sørlandet.

Nidelv Camping i Arendal, Sørlandets beste Camping?

Noen camping fortjener mer oppmerksomhet enn andre! Nidelv camping i Arendal gjør nemlig det. De har klart å skapet en meget god restaurant midt på campingplassen. Her må man husk å bestille bord om man ønsker å få spise middag. Fantastisk plassert ved elven. Og en utrolig koselig atmosfære med god feriestemning og smaksrik mat. Vi var litt uheldig med hytten var da det var fest i nabohytten, så søvn ble det mindre av og vakter var vanskelig å finne. Restaurant Nidelv var tipp topp tommel opp!

Om du har flere dager på Sørlandet, så anbefaler jeg å stoppe innom øyen Merdø og Tvedestrand. Merdø er en bilfri øy, med flott sandstrand og sommer åpen

Storesand er den vakreste badestranden på Sørlandet

Du kjører på kyststien nr 420 og følger skilting til Storesand. Du kjenner kanskje stranden igjen fra mesterens mester på NRK. Velkommen til Sørlandets vakrest strande-paradis, her kan du bade, sol og grille helt til solen går ned. En fantastisk fredfull liten oase på Sørlandet.

Hesnes Gartneri & Kjøkken, de beste jordbærene på Sørlandet

Jeg har en tendens til å stikke innom en avstikker eller tre. Og Hesnes var min favoritt på Sørlandet. Her hentet vi deilig tomater, gresk basilikum, og ikke minst norske jordbær. Eller så tar du turen kanskje innom Hunsfos Bryggeri i Vennesla som har både bakeri, kafe, pizza, sushibar og ikke minst eget mikrobryggeri. Og sist men, ikke minst Nøgne Øl sitt bryggeri i Grimstad, kan også besøkes om man er tørst og har lyst på bryggeriomvisning med ølsmaking.

Lindesnes fyr på Sørlandet

Er og blir et obligatorisk stopp når man først tar turen innom Sørlandet. Og man vil jo få krysset av på listen at man har besøkt det mest Sørlige punktet på fastlands Norge. Vi har vel alle et bilde av oss selv der? Både som barn og voksen.

Lindesnes Fyr er Norges eldste fyrsted, fra 1656 – og sydligste punkt på norsk fastland – 2518 km fra Nordkapp.

visit norway

Lindesnes Fyr er Norges eldste fyrsted, fra 1656 - og sydligste punkt på norsk fastland - 2518 km fra Nordkapp. Sørlandet.

Glamping på Sørlandet

Kanskje du ønsker litt glamping på Sørlandsferie? Da bør du sjekke ut Lomesanden familie camping eller hos Arendal Herregard. Og ikke minst PopUpGlamping mellom Risør og Tvedestrand.

God tur til Sørlandet 🙂

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply