Menu
Hardanger / Norge / Vestlandet

Opplev Hardanger & Hardangerfjorden

Hardanger og Hardangerfjorden

Opplev Hardanger med de søteste morellen og den friskeste sideren fra epler plukket i storslagen natur. Hardanger er og blir et lite stykke Norge. Og det må nytes på alle mulige måter. Hardanger er kanskje Vestlandets mykeste, frodigste og mest fruktbare fjordlandskap. Og du må ikke glemme alle de vakre fossene som Steinsdalsfossen, Vøringsfossen, Skjervsfossen, Låtefoss og Furebergfossen. De er alle plassert i Paradisets hage på jord, nemlig Hardanger.

Vi skulle plukka plommer i Hardanger
Og drukke vin og cider i frå spann.
Og småspist av et tre med røe moreller

Hardanger med utsikt til Sørfjorden en arm av Hardangerfjorden
moreller i Hardanger

Da vi tok turen fra Preikestolen til Hardanger hadde vi bare et par timer å besøke Vestlandets mest frodige landskap. Kunne ønske at vi hadde minst 48 timer i Hardanger, slik ble det ikke. En gang skal det bli og da skal vi på siderfestival i Hardanger. Og da skal det smakes på Aroma, Gravenstein, Summerred og Discovery epler og ikke minst nyte utsikten av Hardanger med frodige epler. Om du lurte så er Epleciderens champagne fra Hardanger.

Opplev Hardanger med Epleblomstring

Epleblomstring i Hardanger skjer hvert år, og til mer eller mindre same tidspunkt. Selvfølgelig vil ær og vind avgjør noe på når det er på sitt vakrest. Det er stort sett fra mai til begynnelsen av juni. Om du ønsker å se fruktblomstene som strekker seg mot solen. Så må du dra rundt dette tidspunktet.

Heldigvis er det ulike blomstrings tidspunkter. Det første som blomster er plommer og moreller. Deretter kommer de praktfulle pære og epletrærne. Om du ikke rekker epleblomstring så husk at på høsten blir eplene samlet inn fra trene som også er spektakulært. Ingenting er som en god innhøsting hvor frukt bondens boder bogner over med deilige epler med syrlig smak, eplejuice som er himmel på jorden og ikke minst frisk eplesider som er klar for å drikkes.

Kjøre Nasjonal Turistvei – Hardanger E13

Start dagen med å oppleve Hardanger via E13 som er en av 18 nasjonale turistveiene i Norge. Bilturen starter ved Odda, og man kjører i et behagelig tempo innover Sørfjorden som er en arm av Hardangerfjorden. Og det mest magisk med denne vei strekningen er at du er mer eller mindre midt i mellom eplehagene. Så du er omringet av frodige epletrær på hver eneste kant. Når du ser en fruktbod, da stopper du 🙂

Moreller i Hardanger, nærmere sagt Ullensvang

Om det er en ting som må gjøres i Hardanger så er det å spise minst en korg med moreller. Det var mamma høyest ønske på bilturen vi hadde i Hardanger, det gjennomførte hun med glans.

Frokost på det ikoniske Hotel Ullensvang

Om du har tid, så er du kanskje så heldig at du tar frokosten på Hotel Ullensvang, og nyter morgenen i storslagne omgivelser, og med den deiligste hotell frokosten i Hardanger. Nyt smaksrik lokal mat og ikke minst verdens beste eplejuice fra Hardanger. Kanskje du også får tatt en tur i det fantastiske svømmebassenget hos Hotel Ullensvang.

Stopp ved det lokale frukt & sider gårdsbruket

Når man er i Hardanger, må man minst ha en tur innom et lokalt bryggeri og gårdsbruk. Vi stoppet hos Alvavoll, kanskje tar du siderssmaking eller bare innom gårdsutsalget for å ta med Hardangersider, eplesaft, frukt og honning fra deres egen produksjon på gården.

Piknik i Kinsarvik

Etter å ha handlet både moreller, eplejuice og Hardangersider, da kan man ta en velfortjent lunsjpause i Kinsarvik sentrum. Vi fant to koselig bord rett at med sjøen og hadde utsikt over Sørfjord. Perfekt plass å ha en pause om man skal ta fergen fra Kinsarvik to Utne.

Avstikker til Vøringsfossen

Når man først er så nærme, så kan man ta en avstikker til Vøringsfossen, som kanskje er den mest kjent fossen i Norge. Vøringfossen er imponerende syn. Store vassmengder som stuper 182 meter ned fra Hardangsviddeplatået og ned i Måbødalen. Et fantastisk bilde mellom fjord og vidde som gir flotte dramatiske bilder. Vøringsfossen hører til den nasjonal turistvei på Hardangervidda.

Avstikker fra Hardanger til Vøringsfossen mot Hardangervidda

Fra Haugastøl så kan man sykle til Flåm på Rallarvegen, kanskje Norges vakrest sykkeltur. Les mer om: Rallervegens sykkelpakker.

Hardanger & Trolltunga

Om du er en fjellveteran som virkelig kunne ønske en utfordring, da kan jeg trygt anbefale Trolltunga som den store testen på utholdenhet og turglede. En 15 timers lang fjelltur er ikke for alle, men det er en fantastisk oppelvelse har jeg hørt. Kanskje vi tar turen neste gang til Trolltunga. Den første gangen i Hardanger ble bare med tanken.

Les mer om Trolltunga hos Trolltunga Aktiv.

Hardanger & de magiske fjellturene

Om du er i Kinsarvik så kan du ta den fine fjellturen til Husedalen samt nyte fire fantastiske fosser langs stien.

Trolltunga
Husedalen med fossefall
Dronning Sonja’s tur
Fjelltur til Vøringsfossen

Elvadalen
Fruktstien
Monkestien

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply