Menu
Fjelltur / Norge / Vestlandet

Fottur til Preikestolen i regn

Bilde tatt fra nasjonal turistvei ved Panoramautsikt Lysefjorden.
Høllesli utsiktspunkt en mektig utsikt over Lysefjorden. Samt sommer i Norge med ullgenser og støvler.

Preikestolen er en av mange nasjonale destinasjoner som må gjøres en gang i livet. Preikestolen ligger 604 meter høyt over den fantastiske Lysefjorden, og turen opp er nå lettere tilgjengelig med flotte sherpatrapper. I Norge har vi uttrykket det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær. Så når vi ankommer Preikstolen fjellstue, og ser at været ikke er det beste. Da gjør vi som mange fjellfolk, vi spiser middag i påvente av bedre vær 😉 før vi tar på oss klær å går ut i naturen.

Etter en deilig laksemiddag og for noen kjøttkaker på fjellstuen, stiller vi spørsmålet til damen som står i resepsjonen: Anbefaler du å gå turen til Preikestolen selv om været et grått og med noe tåke og regn? Hun spør er dere fjellvant? Ja, sier vi. Da anbefaler jeg å gå turen. Det er fortsatt en fin tur selv om ikke solen stråler og himmelen er skyfri.

Preikestolen en turopplevelse

Så vi legger ut på tur og vet at vi må kanskje snu om været opp i fjellet blir dårligere, men vi er jo her så hvorfor ikke benytte sjansen til å gå nå kl 19.00 når det er lite folk og det fortsatt er lyst (Juli). Vi pakker med regnbukse, har på Gore-Tex jakken og tar med dunjakken for ekstra isolasjon og så litt tur-mat som kvikk-lunsj og energi-barer. Er det en ting mamma har lært meg så kan vi ikke stoppe bare fordi det regner litt, da hadde vi nok ikke vært mye ut i naturen på Vestlandet.

Vi starter oppstigingen i overskyet vær og med noen sol glimt, vi håper at været skal snu til det bedre jo nærmere Preikestolen vi kommer. Det er magisk å gå oppover fjellet og det over flotte treplanker som er lagt ut for å gjøre turen mer behagelig. Den lille tåkedisen er mer som et eventyr. Det er nesten som en fortelling fra Asbjørnsen og Mo. Vi nyter de neste to timene på oppstigningen til Preikestolen. Været kommer å går fra regn, til opphold til mer skyet. Stien er godt merket og sherpa-trappene er kjærkomment.

Panorama utsikt til Lysefjorden

Vi kommer til Preikestolen og det mektig platået, for en fantastisk destinasjon. Vi har ikke været på den heldigst siden, tåken ligger ned i fjorden og vi bare glimter den magisk utsikten. Kanskje like greit sier mamma, som kjenner at frykten for høyder har tatt henne litt på fersken. Vi går ut på den flotte plattformen å får tatt et bilde av oss, en ting er sikkert vi har vært på Preikestolen med eller uten sol, vi har vært her. Og turen i seg selv var vakker!

Preikestolen på familetur.
Preikestolen i tåken

Med eller uten sol?

Og vi gjør gjerne turen igjen, og da kanskje med sol? Vi stod ikke i kø for å få tatt bilder denne dagen. Det var faktisk litt eksotisk å få gå nesten alene til Preikestolen. Dagen etterpå ble Preikestolen stengt av Politiet da det var alt for mange mennesker. Det kan lønne seg å gå selv om været ikke er helt perfekt, for turgleden den hadde vi og Preikestolen er der i alt slags vær. Er det oppfordret til å ikke gå Preikestolen grunnet dårlig vær, må dette følges. Respekten for fjellet må alltid ivaretas.

Fottur til Preikestolen i regn

Gratis parkering ved Preikestolen

Et lite tips på slutten, er at vis man spiser middag på fjellstuen så får man gratis parkering for en hel dag. Da har man spart 250 kr i parkering, men betalt 250 kr for deilig mat som fyller magen med masse god energi før Preikestolen. Jeg som god Sunnmøring gjorde selvfølgelig dette.

Overnatting ved Preikestolen

Om du virkelig skal være rett at med stien og ha et fantastisk anlegg rundt deg så ville jeg valgt å overnatte hos Preikestolen Fjellstue, der har de også veldig god middag og hyggelig service.

Om du ønsker litt med budsjett men fortsatt fantastisk nærhet til Preikestolen så anbefaler Hiker’s Camp rett at med Preikestolen Fjellstue, men med noe for alle sitt budsjett.

Om du reiser i høysesong så husk å bestille i god tid. Da vi skulle booke var alt opptatt.

God tur til Preikestolen med eller uten ☀️

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply