Menu
Ålesund / Fjelltur / Norge / Vestlandet

Mikroeventyr til Tafjordfjellene på Sunmøre

Når man har Norgesferie, så kan det plutselig bli planlagt et mikroeventyr på Emblem hos mormors og morfars veranda i Ålesund. været var strålendes sol, og fjellene de ligger der alltid som morfar sier. Og med det bestemte storesøster Lena og jeg, at vi skulle ta turen til de vakre Tafjordfjellene, navnet kommer fra Tafjord som er den innerste fjordarmen som går innover mot fjellområdet.

36 timer med Mikroeventyr til Tafjordfjellene på Sunmøre

Zakariasdammen til Reindalseter 710 moh

Vi hadde ikke bestemt så mye på forhånd, bortsett fra at vi skulle telte. Så da ble det først gang med tung sekk for meg. Og en gang må være den første. Når sant skal sies så var ikke sekken så tung, den var kanskje 10 kg. Det skal bæres. Og fra Zakariasdammen til Reindalalseter så er det rundt to timer med god stigning fra parkeringspslassen ved Zakariasvatnet.

Reindalen er et flott stykke norsk natur, med gammel furuskog og et rikt planteliv. Og er en del av Tafjord-Reindalen landskapvernetområde. Og Reindalsfossen er et mektig møte med naturen. Stien er rett med fossen, og slik får man komme nært på storheten, og du kryssen fossen med hjelp av en bru, før du møter mer stillhet ved Sildevatnet. Deretter går det oppover. Og det er i motbakker det går oppover. Det står blant annet et skilt om at man kommer seg ikke til fjellet på flatmark og det er også sant. Alle høydemeter vil bli fortjent når man ser Reindalen åpner seg i sin prakt omgitt av imponerende Sunnmørsalper. De to høyeste fjellene er Puttegga og Karitinden.

Tafjordfjellene på Sunmøre, fra Reindalseter og innover i dalen

3-retters middag ved Reindalseter i Tafjordfjellene

Vi var heldig nok til å rekke tre-retters middag på Reindalseter, andre vil si flaks noen vil si god planlegging. Nydelig middag ble det. Først med blomkålsuppe, så biff stroganoff og til dessert deilig blåbær panna cotta. Etter en så fantastisk start på Tafjordfjellene valgte vi å gå videre for å finne oss en fin teltplass i Reindalen. Det var målet for turen, telte en natt eller to i Tafjordfjellene. Ønsker man seg litt mer komfort og enklere bepakning så anbefales det å sove en natt på Reindalseter før man går videre til de andre hyttene i Reindalseter. Trekanten i Tafjordfjella, som går innom Reindalseter, Veltdalshytta og Pyttbua, har blitt en klassiker.

Været i Tafjordfjellene

Takket være en veldig hyggelig betjenning fra DNT Reindalseter så ble vi informert om at været for morgendagen var meldt tordenvær kl 16:00. Det har seg nemlig slik at i Tafjordfjellene er dekning mer eller mindre fråværende fra mobilen. Og med det måtte vi ta et valg. Etter en sommer med mye torden og vi med bare telte, så valgt vi å gå ned fra igjen fra fjellet. Da vi hadde bare 48 timer til rådighet for denne turen, så var det like greit. Selv om planen var å gå litt lengre før vi ruslet ned igjen. Av og til er det viktig å ta ekstra forhåndsregler, spesielt med to søstre på tur og en bekymret mor hjemme. Det skal alltid vises respekt for vær og vind både på land og sjø. Det har vi lært siden vi var små, og er noe vi følger fortsatt med stor respekt.

Mikroeventyr til Tafjordfjellene

Oppsumert så hadde vi 36 fantastisk timer i Tafjordfjellene med nydelig sol, fantastisk utsikt, og en flott natt i teltet. Deilig middag på Reindalseter, og med det var vårt lille mikroeventyr mer enn godt nok for oss. Og første tur med tung sekk ble vel gjennomført. Og sant skal sies, jeg foretrekker lettere sekk, og mer bekvemmeligheter, så neste gang sjekker jeg inn på Reindalseter og tar heller et par dager mellom hytttene med en dagstursekk. Jeg innrømmet at jeg liker store naturopplevelser uten å måtte slite så alt for hardt for det. Og det er det fine med Tafjordfjellene, du kan velge å ha det behagelig i hyttene eller kose deg med tung sekk og telting. Valget er der, og det er fint, fordi vi er alle forskjelligge.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply