Menu
Europa / Madrid / Reisetips / Spania

7 Favoritter i Madrid

Madrid er en undervurdert hovedstad i Europa, fordi alle skal på død å live til Barcelona. Om du har vært fem ganger i Barcelona, hva med at neste gang drar du til Madrid og blir overrasket av en pulserende hovedstad med fantastiske museum som El Prado, La Reina Sofia og ikke minst mange kule nabolag med kanskje de beste barene i hele Europa. Ingenting slår et glass Vermut og Spanjoler som prater som at vi alle skulle vært med i samtalen.

Madrid & de mange Madrileñoene

Me Mola Madrid

Hva betyr; Me Mola? Det er noe du vil høre ofte i Madrids gater, det er det perfekt ordet for å nyte livet. Og med det: Me mola vino og Me mola tapas! Hva mer trenger du?

Madrid er den hovedstaden i Europa med høyest tetthet av barer. Og du vil finne en på nesten hvert et hjørne. Og etter å ha bodde nesten et år i Madrid, så kommer jeg med noen kjære favoritter i Spanias hovedstad. Storebror er lik kul som lillebror Barcelona.

For dere som tror jeg bare gikk på Cafe i Madrid, så er ikke det helt riktig. Det ble nemlig studert en Master på EAE Business School i Prosjektledelse. Selv om jeg var i smørøyet av det uber trendy nabolaget Malasaña. Dere er hermed advart at det ikke alltid er helt objektivt når det kommer til nabolag i Madrid.

Mitt beste Madrid tips er å gå i gatene, og ha tid til å sitte å drikke et glass vin uten å ha så mer plan enn det. Det beste er å bare gå med pulsen til byen og plutselig så er du akkurat der du skal være.

1. Café Federal i Madrid

Om du vil oppleve hvor de kule kidsa henger på en lørdagsmorgen så er det på Café Federal i nabolaget Malasaña, med andre ord Grunerløkka i Madrid. Her er alle som ønsker å drikke perfekt kaffe, spise nydelig shakshuka og ikke minst avocado toast! Det er en utrolig koselig stemning, og det kommer fra Australsk brekkie stemning som er kombinert med Spansk vri. Her er de lokale like mye som de internasjonale, og det gjør Café Federal til det perfekt møtestedet for avslappet frokost midt i smørøyet av Madrid.

2. Plaza del dos de Mayo

Ingenting er bedre enn en god plaza med masse sol, latter, venner og kanskje en kald øl? Plaza del dos de Mayo er et steinkast unna Cafe Federal, og er Plaza nr. 1 nabolaget til Malasana. Hør møtes du for å prate med venner, se på livet og gjøre ingenting annet enn å bare være tilstede. Nyt plazan en time eller to før du rusler videre i Madrid’s gater. Her kan du oppleve mye på kort tid. Og du er nå i Malasaña nabolaget i Madrid, og det er det nyeste hipster-nabolaget i byen. Anbefaler også å spasere til La Latina – Alimentacion Quiroga og Lavapies om du vil se mer av sjelen til Madrid. Eller Retiro parken om du ønsker et storslagent parkareal.

Alternativ: Misión Café

Middag i Malasana: La Musa

3. Debod Tempel i Madrid

Hvor kult er det ikke at man midt i Madrid, kan finne et Egyptisk tempel? Her rusler de lokale så vel som turistene. Og ikke bare er det et Egyptisk tempel men, det er også oversikt over store deler av Madrid. Her får man en flott panorama oversikt over byen og er du heldig så ser du helt til fjellene som har snø på toppen. Nyt utsikten før du rusler videre til slottet og de 840 vinduene som er plassert på bygget.

Debod Tempel i Madrid

4. Katedral La Almudena i Madrid

En fantastisk katedral, med en storslagen akustikk, er du heldig og får høre det med sang, så lover jeg deg at det vil gi en helt spesiell opplevelse. La Almudena har en storslagen akustikk og sangene om Gud blir bæret gjennom hele byggets prakt av arkitektur og kunst. Stå ikke på utsiden, gå inn og se deg rundt. Og føl på byggets energi og historie.

Katedral La Almudena

5. Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguel er en turistattraksjon men, den er så absolutt vert et besøk eller tre. Her anbefaler jeg å smake litt på alt. Gå en runde eller to, hente ost, smak på Ibéricoskinke og få en skål paella. Og ikk minst et glass CAVA eller et deilig glass med Tempranillo, fordi du er i Spania! Salut! 🙂 Om det skulle være ønskelig med noe søt så kan jeg anbefale de verdenskjente churrosen til Chocolatería San Ginés

6. Museo del Prado & 2 millioner besøkende

Prado museum er en institusjon i Madrid og Spania. Og har nærmere 8 600 bilder men, bare litt mindre enn 2000 er utstilt i nasjonalgalleriet til Spania. Museet har blant annet en svært god samling av europeisk kunst fra 1300-tallet og fram til tidlig 1800-tall. Så her gjelder det å ikke bli overveldet men, velge en rute innenfor interesse og tålmodighet. Her kan du gå timesvis, anbefaler mellom en til tre timer for den gjennomsnittlig person. Museet har en stor samling av de spanske mesterne El Greco, Francisco Goya og Diego Velázquez og også sentrale arbeider av europeiske kunstnere som Rafael, Tizian, Caravaggio, Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer og Rembrandt.

7. Ponzano Madrid’s beste Tapas gate

Om du vil ha et lokalt kult tips, så er det Ponzano! Den beste gaten i Madrid. Her er alle de lokale for å henge med sine venner for å skravle over en øl og tapas. Og det beste bestiller du en øl eller vin så kommer en liten tapas rett med på kjøpet. Så her kan man nyte en autentisk aften med tapas konsepte som ordentlig Madrileño, som da betyr å være fra Madrid.

Besøk: Roberto på Taberna Averías

Tar du utfordringen? Blir det Madrid eller Barcelona neste gang?

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply