Menu
Fjelltur / Lofoten / Norge

Tre spektakulære fjellturer i Lofoten

spektakulære fjellturer i Lofoten

Vakre fjell og hav så langt øyet kan se. Det er Lofoten på sitt vakrest. Og det fine med fjellturer i Lofoten er at de er ikke så høye, men utsikten er upåklagelig. Og med det har jeg valgt å presentere et byfjell, en ikonisk topp samt et lokalt favorittfjell. Kan du nå tippe navn på toppene? En ting kan sies om fjellturer i Lofoten, og det er at ikke en eneste høydemeter er gratis! Det er i motbakker det går oppover og i Lofoten så går det rett oppover i motbakke. Man må være litt innstilt på at det kan bli tunge ben, men du verden for en utsikt!

1. Byfjellet Fløya i Svolvær med Djevelporten

Så når man ikke er klatrer så går man forbi den ikonisk Svolværgeita, og tar veien videre opp Djeveltrappene og tar turen opp til Djevelporten. Noen er tøffe nok til å gå ut på stenen og tar årets julekortbilde, mens andre syns det er helt greit å se på dem som står ut på en sten som står mellom to fjell. Når du har sett på de vågale så kan du sette deg ned å nyte utsikten over Svolvær og Lofoten, kanskje tar du en matbit før neste etappe? Husk vannflasken.

Fløya 590 moh i Lofoten

Etter en pust i pakken er det i gang med siste parti til Fløya som er tildels krevende, men som også gikk fint for en Vestlending med litt høydeskrekk. Det er bare å holde rompen nærmest bakken og gå på innsiden der man kan, så blir utsikten desto bedre på toppen! Turen opp tar rundt to timer og ned kan du bruke fra en til to timer, alt avgjøres om hvor spretten du er på vei ned.

Fløya 590 moh i Lofoten er en av tre Spektakulære Fjellturer i Lofoten

2. Ikoniske fjellturer i Lofoten er Reinebringen 448 moh.

Når det gjelder fjellturer i Lofoten, er det en som er kongen over alle fjellturer og det er Reinebringen. Magisk plassert i Reine, med fantastisk utsikt over ville fjorder og fjell, gjør Reinebringen til en av Norges mest populære fjellturer.

Ikoniske fjellturer i Lofoten er blant annet Reinebringen 448 moh.

1566 Trappetrinn som vil gi fabelaktig utsikt over spektakulære Reinefjorden

Det beste med denne turen er at det har blitt gjort imponerende arbeid av Sherpaer fra Nepal. Det er nærmere 1566 trappe trinn plassert oppover fjellskranten, som skaper trygg plassering av ben og mye mindre slitasje for naturen. Det er også flotte benker plassert oppover stien som gjør at man enkelt kan ta en pause i bakken. Det må merkes at det siste partiet har enda ikke fått trapper og har stor slitasje i terrenget, så anbefaler på det sterkest å gå med fjellsko som har godt grep i sålen slik som vibram såle. De siste trappetrinnene skal ferdigstilles i 2022.

Høydeskrekk og vanskelighetsgrad for Reinebringen

Turen gikk fint opp og det var ikke mye utfordring med høyden. Det er på toppen av Reinebringen man kan få følelsen av at høyden tar deg tildels. Det går til gjengjeld helt fint å holde seg mer innover mot fjellet og man trenger heller ikke å gå på ytterst del av fjellkanten om man føler at høydeskrekken setter inn. Det hjelper med gode sko som holder deg godt på plass i bakken, det gir en ekstra trygghet. Vanskelighetsgraden er ikke krevende om du er fjellvant, om det er din første fjelltur, så blir du nok sliten og vil få god mestringsfølelse ved å bestige Reinebringen en av mange spektakulære Fjellturer i Lofoten.

3. Holandsmælen 434 moh. En av de lokales favoritt fjellturer i Lofoten

Holandsmælen 434 moh er en av mange spektakulære fjellturer i Lofoten. Det du kanskje ikke var klar over er at det er den lokal favoritten for mange som bor i Lofoten. Holandsmælen tilbyr nesten same utsikt som fra Mannen (fjelltur), men med mindre folk og kanskje mer behagelig terreng? Holandsmælen er perfekt fjelltur i Lofoten når man har slitne ben og trenger snille høydemeter. Og fjellturen tar mellom 40-70 minutter. Dette er perfekt tur å ta med unger, da turen har lett men varierte terreng og ingen skumle kanter. Fin tur for personer som sliter med høydeskrekk i Lofoten.

Holandsmælen 434 moh. En av de lokales favoritt fjellturer i Lofoten

Fjellturer i Lofoten versus Sunnmøre

Så i Lofoten fikk jeg spørsmålet hvordan vil du forklare forskjellen på Lofoten og Sunnmøre? Og mitt ærlige svar blir at Lofoten har ville fjell, mens kanskje på Sunnmøre er fjellene mer storslagne? Og i Lofoten er ingen høydemeter gratis, mens på Sunnmøre så blir turene ofte lengre, men kanskje mer behagelig da det er variasjon fra lett terreng til kupert terreng. Uansett så er begge regionen helt fantastisk for alle glade fjellfolk som vil på fjelltur.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

2 Comments

  • […] Reinbringen har per i dag 1566 trappetrinn for å gi et lite perspektiv. Er planen å gå Adams Peak når du besøker Sri Lanka? Da må du husk å pakke varme klær: Dunjakke, skjerf, lue og ullsokker. […]

    Reply
  • […] en overnatting på Scandic Hotel Svolær og en liten fjelltur til byfjellet Fløya som er en av tre spektakulære fjellturer i Lofoten. Så nærmet klokken seg 15:00 og det var det […]

    Reply

Leave a Reply