Menu
Florida / USA

10 Favoritter på Highway 1 til Key West i Florida

John Pennekamp Coral Reef State Park. Nærheten til Key West i Florida.

Palmer, sand, turkist hav i 50 nyanser blått og ikke minst Key Lime Pie, da er du nok midt i Florida smørøyet: Key West eller halveis: Islamorada. Du kjører i en flott kabriolet med åpent tak og er på vei over den ikoniske Seven Mile Bridge. Det er kanskje den deiligeste følelsen du har hatt på lenge. Velkommen til Highway 1 og de mange stoppene langs veien til Key West i Florida.

1. Robert Is Here

Robert Is Here er første stopp til Key West og er det perfekt stoppet om du har startet tidlig, men har enda ikke fått frokost. Hos Robert kan du få alt av frukt og kanskje til og med en frukt du ikke kan navnet på enda. Robert har et hav av smaker, gå for din favoritt! Jeg selv valgte dragefrukt smoothie og den var helt silkemyk og iskald, akkurat det jeg trengte for å starte dagen.

2. Key Dives på Islamorada

Er du en som liker å se på det som er under overflaten? Da er det kanskje perfekt å ta en liten dykketur og kanskje er du heldig å få hilset på en hai eller ingen. Om du ikke viste det så finnes det skilt som sier at: Key West er dykkerhovedstaden i verden. Så om du en gang skal dykke, så er det nettopp kanskje her på Islamorada? Du kan også mate Tarpon en stor fisk rett at med kaien til dykkersenteret. Om du er tøff nok til det. Om ikke bare spis lunsj hos Robbies.

3. Key West: Ikonisk bilde med det sørligeste punkte av fastlands U.S.A.

Det er noen ting man bare må få med seg. Og denne ikonisk bautan må man ha et bilde med. Slik at det er konstatert at man har vært i Key West samt på det sørligest punkte av fastlands USA. Og fra dette punktet til er det kun 90 Miles til Cuba. Ikke glem solnedgang fra Mallory Square.

4. Nine on Five for fantastisk sjømat på Key West

Om du ønsker en ordentlig opplevelse av Amerikanske service og gjestfrihet. Da må du bestille bord hos Nine on Five, en fantastisk restaurant midt i gågaten, men lun stemning, rause porsjoner, nydelig mat og forfriskende chardonnay i glasset.

Duval Street den meste berømte partygaten på Key West, men kanskje også i U.S.A?

Om du holder deg våken i noen timer til ut på kvelden, så anbfales Schooner Wharf Bar eller Omni Hotels takterrasse for solnedgang. Sloppy Joe’s bar ligger på Duval Street og ryktene sier at det var stambaren til Ernst Hemingway.

5. Utforsk Key West med Thomas-Toget

Når gradestokken viser 35 grader i solen, så er det ingen skam å velge å ta det lokale turist toget rundt lille Key West sentrum for å få med seg historien til byen, folkene og bygningene. Du kan se noen umalte hus i Key West og grunnen til det er at om man malte dem før i tiden, så var de ferdig stilt og med det måtte man betale skatt på huset. Så noen glupinger valgte derfor ikke å male ferdig sitt hus og slik slippe å betale skatt til staten. Det tar 90 minutter med toget, og da inkluderer det en toalettpause – iskrem pause halvveis i turen. Perfekt om du må ha en rolig formiddag i skyggen.

6. Key Lime Pie og velkommen til himmelen

Om du lurer på hva som var det beste med Key West? Det var Key Lime Pie hos Blue Heaven. Verdens luftigest marengs, kokos og lime sorbet? Hva mer trenger du? Det er bare å lukke øynene å nyte hver eneste bit av kaken. Helt utrolig men, vi valgte faktisk å dele kaken. Den kan lett spises helt alene. Det er lov når man er i Key West på ferie.

7. Koralrevet John Pennekamp med snorkling

Har du noen gang besøkt Jesus under vannet? Det kan du på koralrevet ved John Pennekamp. Her står en bronsjeskulptur av Jesus med en vekt på 1 800 kg. Det er en stor turistattraksjon i Florida. Jesus står plassert på 10 meter under vannet og kan enkelt fridykke ned for å ta et bilde. Det klarte jeg og ble faktisk vinneren av Vagbond sin fotokonkurranse. Det skal dog nok sies at det var min søster som tok bildet og jeg var modell. Det ble uansett et kult bilde som må deles.

8. Seven Mile Bridge på Highway 1

Syve miles bruen om jeg skal oversette det til norsk. Det syns jeg egentlig ikke blir riktig, da det er helt ikonisk riktig å si «Seven Mile Bridge». Det må oppleves å kjøre over den! Til og med i en litt sliten Volvo så ble det en fantastisk 7 minutters kjøretur over broen. Neste gang jeg skal kjøre over den broen vil jeg ha Cabriolet, føler liksom at både broen og jeg fortjener det. Et tips er å parkere ved siden av broen, og ta turen over den gamle bruen og ta en liten spasertur på den for å nyte utsikten i sin fulle prakte med panorma utsikt over havet og livet på the Keys.

9. Key Largo, Bloodline og solnedgang ved stranden?

Har du kanskje fått med deg serien på netflix som heter Bloodline? Da må du stoppe innom Key Largo og faktisk gå på stranden til «Raybuns familien». Huset til Raybuns er det Blue Charlotte Ocean View home en del av det ekslusive Moornings Village og Spa på Islamorada. Du kan spise middag ved Morada Bay Beach Club. En helaften fikk vi med bord på stranden, tærne i sanden og nydelig fiske taco med frisk Key Lime Pie til dessert. Vi er fortsatt i nærheten av Key West.

10. Koral Slott og Sweet Sixteen fra Billy Idol

Det her er en kjærlighetshistorie, men også et kunstverk. Er en olitisk kalksteinstruktur skapt av den latvisk-amerikanske eksentriske Edward Leedskalnin. Fra 1923 til 1951, altså 28 år bygde Ed helt alene et fantastisk koral slott med hjelp av 1100 tonn med stein. Ingen vet hvordan han gjorde det. En fantastisk historie og et imponernde kunstverk.

Mer informasjon: Coral Castel

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply