Menu
Argentina / Patagonia / Sør-Amerika

7 Beste Tips til Patagonia, Argentina

Fitz Roy i Patagonia, Argentina.

Ville fjell og vennlige mennesker i et dramatisk landskap, med snødekte fjelltopper og empanadas til matpakke. Patagonia i Argentina har det mest for en fjellentusiast, deriblant verdens mest avbildet fjell, Fitz Roy. Paulinesreiser.no guider deg til noen av favorittstedene i El Chaltén og El Calafate i Patagonia, Argentina.

Jeg hadde fem dager i Patagonia. Det var litt knapt med tid, her kan man enkelt bruk en uke eller 14 dager. Oppdagelsene ble like vell mange på fem dager med god reiseplanlegging.

1. Obligatorisk stopp ved verdenskjent La Leona Hotel i Patagonia, Argentina

Halvveis til El Chaltén fra El Calafate flyplass, finner du La Leona Hotel. Den tre timers lange kjøreturen igjennom pampas og flatvei, fortjener et rastestopp. Det handler om opplevelsen og ikke minst det viktige stoppet langs vei 40. Nemlig La Leona Hotel som ble bygget i 1894 av en Dansk immigrant med navnet Jensens. Her får man høre om historien til Francisco P. Moreno som var forsker og oppdager. Moreno ble angrepet av en fjell-løve i området. Og derfor heter det i dag La Leona, som betyr løve på Spansk.

Butch Cassidy og Sundance Kid

La Leona Hotel er verdensberømt for å blant annet hatt Butch Cassidy og Sundance Kid boende. De boode en måned etter å ha ranet banken av London og Tarapacá i Rio Gallegos. Det best med La Leona Hotel er Alfajores med ducle de leche,det vil si kjeks med karamellsaus av kondensert melk. Anbefales samen med en kopp kaffe eller mate som er Argentinsk te.

2. El Chaltén den lille landsbyen som er hovedstad for fjellturer i Argentina

Innkjøringen til El Chaltén er magisk. For langt der borte kan du se tinder og fjelltopper som har sin store tiltrekning fra en hele verden. El Chalten er hjerte til mange av de flotteste fjellturene i Argentina. I El Chaltén ladder man opp batteriene både med deilig lokalt øl, pizza, empanadas. Middagen er selvfølgelig biff og et glass Malbec, fordi man er i Argentina og det er kulturen. De fleste legger seg tidlig til sengs for å være klar for morgendagens fjelltur.

Malbec er nasjonaldruen i Argentina.

3. Fottur til Ikonisk Fitz Roy 3 359 Moh i Patagonia

Når man tar turen til El Chaltén, så er det fordi man skal gå til foten av Fitz Roy som ligger i nasjonal parken: Los Glaciares. Det beste tipset for å starte turen til Fitz Roy: er å snakke med hotellet ditt om noen kan sett deg av ved Hosteria Pilar. Da går men heller en runde istedenfor å gå frem og tilbake samme vei. Samt du får med deg isbreen: Piedras Blancas.

Fjellturen til Fitz Roy er 8 timer og 25 kilometer lang

Frisk luft, og til dels rolige tempo de neste 8 timene igjennom dramatisk og fantastisk natur. Stiene er for det meste veldig gode og er tilsammen 25 kilometer lang. Etter 3 timers vandring er det på tide å ta 400 høydemeter rett opp. Det er for å komme til vatnet: Laguna de Los Tres. Og her får du se Fitz Roy i all sin spektakulære prakt. Når man retunerer til El Chaltén så får man med seg Laguna Capri og speibildet av fjellene i vannet.

4. Fottur til Laguna Torre fra El Chaltén, Patagonia

Etter en hviledag er det på tid å ta seg en ny populær fjelltur. Nemlig turen til vannet: Laguna Torre, der man ser over til et annet spektakulært fjell: Cerro Torre. Om du er en fjellklatrer, så tar du kanskje turen for å klatre på fjellet. De fleste er nok fornøyd med å ta turen til bare vannet. Laguna Torre er en mindre krevende tur da det er for det mest bortover og kun 18 kilometer totalt. Landskapet er fasinerende vakkert. Og kanskje enda mer vakkert når man gjør turen i begynnelsen av april og mai, når høsten er på sitt best og fargene på sitt vakrest i Patagonia. Husk å ta bilde ved utsiktspunktet: Mirador Cascada Margarita.

5. El Calafate den lille småbyen før den berømte isbreen Perito Moreno

En av grunnen til man velger å være en natt eller to i El Calafte er fordi man vil besøke den store isbreen Perito Moreno. En annen grunn til å besøke El Calafate er for å ta en tur til en argentinsk gård. Hos Hosteria El Galpon Del Glaciar, kan man besøke ekste Gauchos. De er dyktige hestefolk som tar vare på hele gården ved bruk av hest som verktøy. Blant annet for å holde oversikten over eiendommen så vell som dyrene. Så om du har muligheten til å hopp på hesteryggen og bli med på tur i landskapet, så gjør det. Avslutt besøket med en autentisk Argentinsk middag over åpen ild. Anbefaler også å prøve Mi Rancho Restaurant Patagónico i El Chalafate. Siste kveldsdrink bør bli med en smak av Heraclito & Hacedonio, gin fra Argentina.

6. Perito Moreno Isbreen som fortsatt vokser i størrelse

Isbreer er noe veldig eksotisk, da det ikke er så mange igjen i verden. Så enda mer unikt er det å besøke Perito Moreno Isbreen som faktisk vokser i størrelser. Forskerene vet enda ikke hvorfor den gjør dette. Perito Moreno er en fantastisk oppplevelse som man må ta seg tid til når man først er i El Calafate. Perito Moreno er verdens tredje største vatnreservat av ferskvann. Den er 30 kilometer lang, samt en av 48 isbreer som kommer fra Patagonias sørlige isbreefelt som er delt med Chile. Isbreen ligger 78 kilometer fra El Chalten, altså en times kjøretur. For å komme inn i nasjonalparken må man betale en liten avgift på 130 kr.

Perito Moreno Isbreen i Patagonia Argentina
Patagonia i Argentina med Perito Moreno Isbreen
Perito Moreno Isbreen i Patagnia, Argentina.

7. Spis Iskrem i El Calafate eller hvor som helst i Argentina

Om du ikke har fått det med deg enda, så har Argentineren perfeksjonert den italienske iskremen enda et hakk nærmere himmelriket. Derfor anbefaler jeg å finne den første iskrem-butikken i El Calafate. Så du kan nyte et stykke himmel. Favoritt smak er ofte dulce de leche, men man må absolutt utforske de unike smakene som man hverken finner hjemme eller i Italia, men kun i Argentina.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

1 Comment

Leave a Reply