Menu
Peru / Sør-Amerika

7 Drømmebilder fra Machu Picchu, Peru

Machu Picchu

Machu Picchu og de eventyrlig Andesfjellene. Peru er et land fult av eventyr og et titals klimaskifter. Fra kystlinje mot Stillehavet til ørkenlandskap, og ikke minst majestetiske Andesfjellene som ligger på rundt 6.000 meters høyde. Tropisk regnskog og Amazonas jungelen. Og vi må ikke glemme Titikakasjøen, verdens høystliggende farbare innsjø. Når man skal ta turen til Peru så må man minst ha 10-14 dager og aller helst kanskje 16 dager? Da man må ha tre dager bare for å spise mat i Lima, Peru sin hovedstad og kanskje den beste hovedstaden i Sør-Amerika når det kommer til matglede. Peru har faktisk mer enn 3000 ulike potetsorter, viste du dette?

Machu Picchu og de eventyrlig andesfjellene i Peru

Machu Picchu er nok det store høydepunktet på turen i Peru. Vi reiste den mest økonomisk veien med lokalbuss og så gikk vi langs togskinnene inn til Aguas Calientes. Dette er en tur som anbefales for de som vil være eventyrer og har stor dose tålmodighet. De som ønsker en behagelig reise tar toget fra jerbanestasjonen i Ollantaytambo til Aguas Calientes, der fra tar man buss opp til inkaimperiet aller helligste by. Selvfølgelig kan man gå opp for egen maskin, men anbefaler heller å gå ned igjen. «Gammelt Fjell» som da betyr Machu Picchu ble oppdaget 1911 av den amerikanske oppdalgsreisende Hiram Bingham, og ble derfor aldri funnet av spanjolene.

Machu Picchu mystikk og magi, omgitt av spektakulært fjellandskap

 Machu Picchu i Peru.
 Machu Picchu
Magisk Machu Picchu
 Machu Picchu i andesfjellene i Peru.
Machu Picchu i Peru

Om du har lyst til å lese litt mer om reisen min i Peru, så kan dere lese mer på den engelsk bloggen min Paulinetravels.com der har jeg blant annet skrevet om den gode maten i Lima, samt hvordan det var å reise til Machu Picchu på backpacker budsjett og enda flere bilder av Machu Picchu.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

No Comments

    Leave a Reply