Menu
Måløy / Norge / Reiseguide / Vestlandet

Reiseguide til Måløy

Reiseguide til Måløy

Best tid å reise til Måløy

Fra Oktober til Januar har man store muligheter for å få med seg en sterk storm i Måløy. Og det er ofte både høststorm, vinterstorm, og ikke minst nyttårs-storm. Når man ønsker en kraftig oppleving av ekstremværet på Vestlandet så anbefaler jeg å ta turen på høsten og vinteren. Og skal du få deg skreifisket så er det fra februar til april. Om du ønsker å oppleve Måløy i mer rolige forhold, anbefaler jeg å dra på våren og sommeren, og slik kan du få oppleve vakre solfylte dager, med lange fjellturer og et friskt bad i sjøen og et yrende fugleliv.

Reise til Måløy med bil, bus eller båt?

Hurtigruten: Har daglig anløp i Måløy – Finn din reise

Hurtigbåten: Har strekning fra Bergen til Selje med Nordledekspressen.

Bus: Oslo til Måløy med Nettbussekspressen – Vy.

Bil til Måløy


Ålesund: 3 timer og 20 minutter.
Bergen: 5 timer og 40 minutter.
Oslo: 8 timer og 30 minutter.

Anbefalt tid: Langhelg

Kråkenes fyr en liten biltur fra Måløy sentrum.

Fakta om Måløy

Kommune: Kinn
Befolkning: 3 283 (2018)
Fylke: Vestland

Måløy fikk bystatus i 1997

I 1973 åpnet Måløybrua og forbandt Vågsøy med fastlandet over Ulvesundet. Dette var på denne tid Norges lengste bro.

I dag er Måløy en av Norges travleste eksporthavner for fisk.

Måløyraidet, engelsk kodenavn Operation Archery, var en aksjon under andre verdenskrig som foregikk på Vågsøy og Måløy 26.–28. desember 1941. Kaptein Martin Linge falt som eneste norske soldat.

I gamle tider satt ofte båter værfast her og ventet på å seile videre rundt Stad.

Wikipedia

Reiserute for Måløy

Denne reiseruten passer for deg som vil oppleve det best av storhavet og den dramatisk kystnaturen som finnes på Vestlandet. Du kan velge å starte fra Ålesund, Stryn, Nordfjordeid eller Stad for å så kjøre videre til Måløy. I dette tilfellet vil du få med en større del av det vakre Vestlandet. Du kan enkelt ta deg til Måløy med bruk av offentlig transport, men i Måløy er det enklest å utforske de ulike severdighetene med egen bil eller leiebil.

Attraksjoner i Måløy

De fleste som kommer til Måløy drar på dagstur til de ulike severdighetene. En dag til Kråkenes fyr, med Skongenes fyr og Refviksanden. Neste dag til Ulvesund fyr, Hendanes fyr, Kannestein og Vågsberget. Attraksjonen som nå er nevnt er gratis å besøke. Anbefaler å ha med fjellsko eller tursko så man kan utforske de ulike delen av fyr områdene, samt bestige Kannesteinen.


Opplev kystbyen ved storhavet: 5 favoritter

For flere attraksjoner: Explore Maaloy

Dagstur til Silda i Vågsøy

En dagstur til øyen Silda, kan også anbefales om tiden strekker til. Da kan man ta turen innom den gamle sjøbuden, skjærbuda en 150 år gammel saltebud. Her er det blitt laget lokal pub med servering. Skjærbuda er åpen fra påske og utover høsten. Silda var et viktig fiskevær på 1800-tallet, det var mange som jobbet som los for å få skipene trygt rundt Staden eller sør igjennom leia til Bergen. Det er fortsatt en viktig havn for turbåter som venter på godt vær for å krysse Staden.

Øya Silda ligger rett utenfor Måløy sentrum.
Silda i havgapet

Overnatting i kystbyen ved storhavet

Når du skal planlegge overnatting i Måløy, så anbefaler jeg en overnatting ved Kråkenes fyr eller Skongenes fyr for å få den autentisk kystopplevelsen samt virkelig få kjenne storehavet på kroppen. Og om du har tatt turen på vår og sommerstid anbefaler jeg en natt eller to på Norges fineste badestrand, Refviksanden. Om du skulle trenge litt flere bekvemmeligheter så har man Thon Hotel i Måløy samt Torget Hotel.

Topp 3 for matglede i kystbyen

La Voile – Sushi og Wok

Kraftstasjonen – Restaurant med lokale råvarer

Havfruen – Fiskebutikk og restaurant

Kannesteinen i Måløy ved Oppedal bygden.
La Voile Sushi med Kannesteinen ved Oppedal.

Tips

Når man drar på tur til Vestlandet så pakker man for alle fire sesonger når det kommer til været. Det spiller ingen rolle om det er juni, det kan fortsatt bli kaldt og surt når tåken legger seg ned i fjellene. Eller når nordavinden bestemmer å ruske i folket. Så her gjelder det å pakke godt med klær, ullgenser er avgjørende, det er også fjellsko.

About Author

Pauline elsker det å få oppleve nye plasser, ny kulturer og flere språk. Hun er også svak for varmt klima, hvite strender, palmer, havet og Latin Amerika. Hun ønsker å vise andre kvinner hvordan man kan reise alene på kontinentet å få store reiseopplevelser.

2 Comments

 • Dag Myrestrand
  april 26, 2021 at 7:12 am

  Takk for god beskrivelse og anbefalinger av kystens perle – Måløy-regionen

  Reply
  • Pauline
   mai 6, 2021 at 9:56 am

   Bare hyggelig 🙂 Det er mykje fint langs kysten.

   Reply

Leave a Reply